Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Så tolkade artisterna E-Types låtar

E-Types samlade hits erbjöd artistkollegorna både utmaningar och kreativa möjligheter när det var dags för Martin Erikssons dag i Så mycket bättre.

Så mycket bättre handlar till stor del om oväntade musikaliska möten, och det var precis vad som bjöds när E-Type stod i centrum. Tomas Ledin, artist-Sveriges "Stenmark" enligt E-Type, inledde lunchen med att fövandla Martins genombrottshit Set the world on fire till en stillsam gitarrballad.

- Det var jättekul att få jobba med dina låtar för jag måste hitta en egen ingång, sa Tomas.
- Häftigt, konstigt, roligt och väldigt, väldigt bra, sammanfattade E-Type sin reaktion.

Lunchen fortsatte sedan med ännu en kreativ omtolkning signerad Timbuktu, som förvandlade låten True believer till en souldoftande historia som i svensk översättning fick heta Övertygad. Laleh avrundade lunchen med sin egen version av Here I go again -- och nog såg det ut som E-Type fick en tår i ögonvrån?

Efter eftermiddagens vikingaäventyr blev det dags för middag, där Eva Dahlgren tog sig an This is the way i en energisk version, och Lena Ph fortsatte på uptempo-stigen med en dansant tolkning av Life.

Sist ut var Mikael Wiehe, som översatte Calling your name till Ropar ditt namn och gav låten ett tillskott av exotiska rytmer och ett nordafrikanskt inspirerat tema i texten.

Här kan du avsnjuta all låtarna igen i oavkortade versioner.

Loreen - Du är min man

Loreen tolkar Helen Sjöholm/Benny Andersson - Du är min man i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Alice

Loreen tolkar Plura/Eldkvarn - Alice i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Regnet

Ana Diaz tolkar Newkid - Jag gråter bara i regnet i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.