Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Idolerna om veckans utmaning

Varje vecka får idolerna en ny utmaning och denna vecka är det en klassiker i idolsammanhang, nämligen Kärlek. Idolerna berättar själva vad de tycker om veckans utmaning.

När Idol drar vidare till Malmö sjunger idolerna två låtar precis som i LInköping. En låt är dedikterad till fansen och den andra till en anhörig. Vem kommer få juryns ögon att tåras? Diskutera nedan och missa inte programmet på fredag 20:00 i TV4.

ROBIN:
ANHÖRIG - You raise me up (Josh Groban)
FANSEN - Let me entertain you (Robbie Williams)

AMANDA F:
ANHÖRIG - True Colors – Cyndi Lauper
FANSEN - Fire – Bruce Springsteen

MOLLY:
ANHÖRIG - If I Ain’t Got You – Alicia Keys
FANSEN - Titanium (feat. Sia) – David Guetta

MOA:
ANHÖRIG - Carry you home (James Blunt)
FANSEN - Sinead O'Connor (Nothing compares 2 U)

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.

Affe Hagström lämnar Idol

Deltagaren Affe Hagström har valt att lämna Idolsäsongen. Hör han berätta själv om varför.

Idolpodden del 3: "Låt Herman va!"

Gry Forssell gästar Idolpodden med Alex och Nikki denna vecka. Det pratas självkritik, Idoljuryns makt och om livbojen någonsin kommer att användas.