Ställ frågor till doktor Mikael Sandström och barn- och ungdomspsykolog Jenny Klefbom

Nu kan du som tittare att mejla dina frågor till Nyhetsmorgons husdoktor Mikael Sandström och barn- och ungdomspsykologen Jenny Klefbom.

Varje måndag gästar barn- och ungdomspsykologen Jenny Klefbom Nyhetsmorgon och svarar på tittarnas frågor i olika ämnen som rör barn och unga. Skicka gärna dina frågor till henne på fraga.jenny@tv4.se.

Doktor Mikael Sandström är med i Nyhetsmorgon varje tisdag. Nu kan du som tittare skicka in dina frågor till honom på fragadoktorn@tv4.se

Uppge gärna namn och telefonnummer så vi har möjlighet att ringa upp dig i sändning. Det går självklart även bra att vara anonym.

”Det finns många godbitar kvar efter Trojan Shield-avslöjandet”

Johan Macéus om veckans stora genombrott där närmast alla nyheter har handlat mycket om operation Trojan Shield som var så hemlig att den svenska regeringen informerades bara dagar före tillslaget. Det finns en hel del utmaningar kvar inte minst att hitta plats i våra överfulla fängelser efter tillslaget, säger Macéus.

Så påverkar Brexit brittiska musiker

Bekymrade artister har oroats över Brexits inverkan på brittiskt musikliv. Men här ser också vår nöjesjournalist Malin Collin en öppning för lilleputtländer att ta ett steg framåt och kanske bli framtidens Woodstock. Vem vet? Bra idé är det åtminstone av Collin.

Så har Peranders klarat livet i karantän: ”Till midsommar blir det kramar”

Peranders Sandström från Visby, om ensamheten och isoleringen detta år.
–Jag har lidit av socialdepression säger, Peranders till vår reporter Carolin Björnerhag. Tack vare hans dragspel och rutiner som morgongympa, promenader och Facetime har han klarat det bra och är nu fullvaccinerad och redo för att träffa folk och få kramas igen. Och glädjen över detta går inte att ta miste på. Här bjuder han både på skratt och musik. Härligt!

DNA-släktforskaren: ”Man kommer kunna hitta vem som helst”

Morgonen den 19 oktober 2004 på väg till skolan och till jobbet knivmördas 8-åriga Mohamad Ammouri och 56- Anna-Lena Svensson brutalt av en främmande man. Dubbelmordet förblir en gåta i 16 år till för ett år sen när DNA-släktforskaren Peter Sjölund frågade polisen om de behövde hans hjälp för att lösa fallet. DN-journalisten Anna Bodin ville dokumentera förloppet och resultatet blev en bok som heter Genombrottet.

Benjamin: ”Måste få prata om det”

Igår presenterades årets 58 sommarpratare. I år inleds det av Benjamin Ingrosso på midsommardagen som är med på länk och berättar om äran att få hålla det samt vad han kommer att prata om.

Drakjohan: "lite vind är det enda som behövs"

Det är dags att rikta blicken mot Gotland och närmare bestämt en strand vid Kovik/Klintehamn. Där har de gynnsamma vindarna fått Johan Hallin att få upp sitt stora intresse för att flyga drake. Carolin har besökt Johan eller "DrakJohan" som de flesta kallar honom.

Danmark öppnar upp: ”Coronapass för att gå på krogen”

Danmark fick beskedet igår att barerna får vara öppna till midnatt. Vilket betyder att fotbollsfansen kommer kunna se EM- matcherna på restauranger om man har ett coronapass det vill säga. Vår reporter Maria Strångert befinner sig i Köpenhamn.

Nya mutationen: "Sämre skydd med en vaccindos"

Epidemiolog Karin Modig, Karolinska Institutet berättar om delta-mutationen ”den indiska varianten” som fått fäste i Blekinge och Värmland. Vilket var Anders Tegnells huvudbudskap på gårdagens presskonferens med folkhälsomyndigheten.

Pihlblad om angreppen mot Löfven

Anders Pihlblad går igenom veckans politiska utspel. Idag pejlar han debatten och går igenom det vi behöver ta med oss därifrån.

Familj adopterade renkalvar: "Är som hundvalpar"

När två renkalvar blev övergivna av sina mammor i Norrbotten fick Anna-Lena Kaati erbjudande om att bli adoptivmamma. Sagt och gjort! Nu knallar renarna omkring, i blöjor, hemma på gården i Gyljeheden.

Kardashians sätter punkt: ”Riktigt i graven går de inte”

"Keeping up with the Kardashians" i graven. Efter 20 säsonger och 14 år, men inte helt. Det visar sig att de redan har planer på ny tv produktion, berättar Malin Collin och ger en bild hur familjen fortsätter fascinera och hur de påverkat hela mediaflödet trots att de är kända för ingenting. De är varken skådespelare eller musiker. Kardshians grep tillfället när det fanns och har tjänat enorma pengar.

Ny strategi efter Deltavariant-larmet

Johan Macéus om huruvida vaccinet biter på Deltaviruset och vad som hänt under veckan kring farhågorna kring mutationerna. En andra dos är nyckeln. Hursomhelst har EM på svenska krogar blivit en stor politisk fråga. När smittläget är ganska bra trots mutationer. Att danskarna får se hela matcher medan svenskar måste gå hem innan andra halvlek upprör många.