Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Mikael Wiehe om nazisthoten

Mikael Wiehe berättar om hoten från nazisterna som fick honom att arrangera musikgalan Artister mot nazister.

Veckans Så mycket bättre kretsar kring veteranen Mikael Wiehe som trots att han fyllt 65 år inte tycks ha några planer på att pensionera sig.

Mikaels uttalat vänsterpolitiska åsikter har ibland fått konsekvenser för sångaren. Under middagen berättar han om hur han i början av 2000-talet hotades till livet av svenska nazister. Vid ett tillfälle exploderade en sprängladdning utanför Mikaels fönster.

- Sen ringde de till polisen och sa "Vi lyckades inte nacka Wiehe den här gången, men det hoppas vi göra nästa gång", berättar Mikael Wiehe i programmet.

Mikaels två yngsta döttrar förstod att något var fel, och en dag vid hemkomsten hittade Mikael en spetsad påle innanför dörren.
- Den ska vi ha om nazisterna kommer, sa flickorna.

Wiehes svar på hoten var att arrangera musikgalan Artister mot nazister i Globen, som sedan övergick i stiftelsen med samma namn.

Se ett smakprov ur programmet här ovan.

Loreen - Du är min man

Loreen tolkar Helen Sjöholm/Benny Andersson - Du är min man i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Alice

Loreen tolkar Plura/Eldkvarn - Alice i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Regnet

Ana Diaz tolkar Newkid - Jag gråter bara i regnet i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.