Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Bara duetter i säsongens sista Så mycket bättre

Det var artisternas sista dag tillsammans på Gotland, och temat var duetter. Alla medverkande valde en av sina egna låtar att framföra tillsammans med en av kollegorna - samarbeten som gav en ny touch på välkända låtar.

Timbuktu valde låten Resten av ditt liv och fick sällskap av Lena Philipsson i ett framträdande som visade att det kan uppstå ljuv musik ur mötet mellan rap och schlager.
- Det trodde jag inte när jag var 15 år att jag skulle stå på scen och sjunga med Lena Ph, konstaterade Jason efteråt.

Veteranerna Eva Dahlgren och Mikael Wiehe framförde Evas gamla klassiker Ung och stolt tillsammans. Eva berättade hur låten ursprungligen kom ur ungdomlig frustration över att inte bli hörd.
- Trots att jag nu är en medelålders kvinna i en äldre kropp så är jag fortfarande den här unga tjejen, sa Eva.

E-Type tog givetvis tillfället i akt att spela tillsammans med sin "idol" Tomas Ledin, och valde sin hit Free like a flying demon som därmed gav lunchen en hårdrockande avslutning.

Middagen inleddes av Tomas Ledin som lyckats locka med sig Timbuktu i en gemensam version av En del av mitt hjärta, där den välkända låten fick en vitamininjektion i form av rykande färsk raptext.

Lena Philipsson tog hjälp av "partykillen" E-Type i den Orup-komponerade danshiten Lena anthem och Laleh Pourkarim gjorde sedan en finstämd version av sin egen Lär mig om tillsammans med Eva Dahlgren.

Som final på middagen och hela säsongen möttes till sist årets yngsta och äldsta deltagare, Mikael och Laleh, i Det här är ditt land och lockade till spontan allsång runt bordet.

Här kan du avnjuta alla duetterna i oavkortade versioner.

Loreen - Du är min man

Loreen tolkar Helen Sjöholm/Benny Andersson - Du är min man i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Alice

Loreen tolkar Plura/Eldkvarn - Alice i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Regnet

Ana Diaz tolkar Newkid - Jag gråter bara i regnet i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.