Tilde de Paula – från Fredagspuls till Nyhetsmorgon

Tilde de Paula har gått från barnprogramledare i Fredagspuls till programvärd i Nyhetsmorgon. Däremellan har hon hunnit med program som När & fjärran, Spårlöst, Kändisdjungeln och ett antal tv-galor. Dessutom har hon varit programledare i radio, skrivit krönikor i diverse magasin och gett ut en bok.

Tilde de Paula har velat ”förändra världen och älskat att skriva” ända sedan hon var liten. 1994-1996 studerade hon på journalistlinjen på Södra Vätterbygdens folkhögskola, SVF, i Jönköping och efter det har det mesta gått i ett rasande tempo. Efter att ha fått in en fot i TV4-huset har det ramlat in programledarjobb för alla möjliga program. Men Tilde de Paula har även sålt motorsågar, varit pizzabagare och arbetat som lokalvårdare.

Tilde de paula i Måndagsklubben

Direkt efter journalistexamen fick Tilde de Paula jobb som reporter, researcher, scripta och manusskribent för kanal 5:s underhållningsprogram Måndagsklubben, tillsammans med Caroline Giertz, Claes Malmberg och Lennie Norman.

Tilde de Paula till TV4

Efter Måndagsklubben fick Tilde de Paula jobb på lokal-tv-stationen TV4 Uppland i Uppsala. Där var hon programledare, reporter, scripta, kamerafotograf och redigerare. Här arbetade hon till och från fram till år 2000.

Fredagspuls för Tilde de Paula

Tilde de Paula fortsatte på programledarbanan och fick, tillsammans med David Hellenius, jobb som programvärd för det direktsända ungdomsprogrammet Fredagspuls som sändes i TV4 1997-1998. Se klipp från Nyhetsmorgon när Tilde de Paula bryter ihop av skratt då hon ser en episod ur Fredagspuls.
Tittarsiffror:
Medel: 220 000 per avsnitt
Toppnotering: 308 000 såg avsnittet som gick 16 januari 1998

Samma år som Fredagspuls tog slut fick Tilde de Paula jobb som programledare i Nyhetsmorgons barn- och ungdomsprogram Proppen där hon bevakade filmer, spel och musik.


Tilde de Paula reste med När & Fjärran

Mellan 1998 och 2000 arbetade Tilde de Paula med jämna mellanrum som resereporter för TV4:s reseprogram När & Fjärran. Bland annat besökte hon Tonga, Nya Zeeland, Namibia och Spanien.
Tittarsiffror:
Medel: 686 000 per avsnitt
Högsta antal tittare: 1106 000 såg programmet 4 maj 2004

Frivolt för Tilde de Paula

Hösten 2000 var hon, tillsammans med Lotta Jankell, programledare för Frivolt i TV4. Programmet som fokuserade på hälsa omfattade reportage och intervjuer om såväl fysisk som psykisk hälsa.
Tittarsiffror:
Medel: 672 000 per avsnitt
Högsta antal tittare: 898 000 tittare (ett avsnitt i december 2000)

Tilde de Paula i rena rama cirkusen

Tilde de Paula fortsatte även under 2001 att vara programledare för Frivolt som numera gick under namnet Bitch. Samma år hann hon även med att vara programledare i SVT:s program Cirkusprinsessan som var bröderna Bronetts föreställning med endast kvinnliga artister.

Tilde de Paula till Nyhetsmorgon

År 2002 fick hon jobb som programledare i TV4:s Nyhetsmorgon tillsammans med bland andra Lasse Bengtsson, Bengt Magnusson, Steffo Törnqvist och Rickard Olsson.
Tittarsiffror (2011):
Medel: 143 000 tittare per avsnitt på vardagar
Toppnotering: 452 000 såg programmet som sändes 6 januari 2011 (som var en helgdag)

Tilde de Paula i Spårlöst

Under 2008 var Tilde de Paula en av programledarna i TV4:s dokumentärserie Spårlöst där deltagare fick hjälp att hitta anhöriga runt om i världen.
Tittarsiffror:
Medel: 706 000 tittare per avsnitt
Toppnotering: 1 206 000 tittare såg avsnittet 9 mars 2009

Tilde de Paula i Kändisdjungeln

År 2009 ledde hon tillsammans med David Hellenius Kändisdjungeln som direktsändes på TV4 varje kväll i cirka två veckor. Programmet gick ut på att svenska kändisar fick leva tillsammans och tävla mot varandra i djungeln i Malaysia.
Tittarsiffror:
Medel: 387 000 tittare per avsnitt
Högsta antal tittare: 1 228 000 tittare premiäravsnittet 11/9 2009

Tilde de Paula i söndagens morgonsoffa

År 2005 började hon arbeta med det nystartade programmet Nyhetsmorgon söndag, som hon var programvärd för helt på egen hand.
Tittarsiffror (för 2011):
Medel: 276 000 tittare per avsnitt på helgerna
Toppnotering: 497 000 tittare såg programmet 13/2 2011

Galor och uppesittarkvällar

Tilde de Paula har även varit programvärd för ett antal galor som visats i TV4. Bland annat för tv-pris-galan Kristallen, Bara Barngalan och Humorkväll, en insamlingsgala för UNICEF. Hon har även varit julvärd i TV4:s Julstugan.
Dessutom har Tilde de Paula hunnit med program som Saknad, Valpassagen, Nyhetsmorgon – Valflyget med Lasse Bengtsson (september 2006) och Alpina VM i Åre (2007). Hon har även varit programledare för Äntligen fredag i dåvarande Radio city som direktsändes från Stockholm. Vad mer är har hon skrivit boken Gummimammor, plastpappor och bonusbarn (2008).

Sveriges bästa kvinnliga programledare

Tilde de Paula har blivit utnämnd till Sveriges bästa programledare av såväl Aftonbladet som Se & hör.

TV4 utvecklar ny dramaserie om Knutbyfallet

PROGRAMINFORMATION
TV4 och C More utvecklar en dramaserie som baseras på händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Serien regisseras av Goran Kapetanović (Kalifat) och bygger på Jonas Bonniers roman Knutby.

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie

TV4 och C More gör en ny dramaserie av Hans Rosenfeldts senaste succébok Vargasommar. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester.

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.