Extern länk
Början på sidans innehåll

Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en...

Sponsorer

Atria LönnebergaElonL'ORPhilips

Här börjar slutkvalet i Sveriges mästerkock 2012

Ett fyrtiotal hoppfulla amatörkockar har vunnit ett förkläde under auditionturnén i Sveriges mästerkock 2012. Nu samlas de i Gävle för att göra upp om de 14 platserna i tävlingen.

Uppdaterad: Publicerad:

Deltagarnas nerver sätts i dallring direkt när Markus Aujalay presenterar den första utmaningen i slutkvalet i Sveriges mästerkock: att på tre kvart laga till en extraordinär rätt av helt ordinära råvaror. Fyra stora lådor öppnas och visar sig innehålla krossade tomater, ägg, lök och äpplen, som tillsammans med en bit nötfärs ska förvandlas till en riktigt god maträtt.

- Ägg och lök kan man alltid göra nånting utav men var ska jag få in det här äpplet nånstans? frågar sig Dennis Johansson.

- Jag hoppas alla tycker det här är lika jobbigt som jag tycker just nu, säger Jesper Lunnevi.

Och mästerkocksjuryn gör ingenting för att göra amatörerna lugnare:

- Vi förväntar os utomordentliga resultat. Skulle ni misslyckas kan er tid i Sveriges mästerkock få ett snöpligt slut, säger Leif Mannerström.

Redan efter den första utmaningen får några av kockaspiranterna lämna tävlingen.

Se klippet ur säsongens tredje avsnitt här ovan.

Christer Andersson