Spårlöst

Svensk dokumentärserie där människor får hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Ihop med en reporter åker de i väg på sitt livs viktigaste resa för att leta efter en saknad förälder eller okända syskon.

Svensk dokumentärserie där människor får hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Ihop med en reporter åker de i väg på sitt livs viktigaste resa för att leta efter en saknad förälder eller okända syskon.

Viktor Robertsson reste till Vietnam med Spårlöst och fann sin biologiska mamma

Viktor Robertsson, adopterad från Vietnam, reste tillsammans med Hanna Hedlund och Spårlöst till Vietnam för att hitta sin biologiska mamma.
Här svarar han på tittarnas frågor om upplevelsen.

Olle: Har du gjort försök förut att hitta din mamma?
Viktor: Inte riktigt, jag var tvungen att vara 18år innan jag fick börja sökningen genom AC i Sverige. Dock så behövs det en avgift för att påbörja en sökning och det har varit en ekonomiskfråga för mig som jag inte riktigt har klarat av. Även fast man kan tycka att det här är en stor fråga så har jag ett vardagsliv med.

Gordon: Vad hade du för förväntningar innan du åkte?
Viktor: Jag försökte att inte ha så stora förväntningar för att jag var verkligen rädd att bli sårad om det inte hade blivit det jag hade hoppats på. Men visst så hade man tanken i bakhuvuded att man skulle hitta henne. :)

Tuva: Du är sjukt söt och hur jobbigt var det på en skalla 1-10. (10 är sämst)
Viktor: hehe, tack! Det är helt klart 10. En sån här resa är väldigt påfrestande och tar mycket energi. Mycket känslor inblandande!

Sivan: Blev du orolig när hotellet var helt borta? =)
Viktor: Ja det var något som jag hade trodde kunde hjälpa till, så visst blev jag orolig när det inte fanns kvar.

nicole: kommer du försöka leta upp din pappa också? eller vill du inte efter det din mamma berätta om han
Viktor: Han har aldrig varit så intressant för mig under hela min uppväxt och sen efter man har fått höra det av henne så gjorde det inte saken bättre. Men nu på efterhand så har ändå jag börjat fått lite funderingar, så visst har man blivit mer nyfiken på honom ändå.. Men jag vet inte om jag är redo att försöka leta upp honom än.

57: Hej Viktor! Roligt att se att du fick träffa din mamma :) Hur går det med bandyn? ;) //Brobergare
Viktor:
Hej! Tack så mycket. Jag tycker det går bra för min del, det är jag väldigt nöjd med! :)

Karin: Verkligen en fin och minst agt berörande berättelse/ resa Viktor. Har du någon kontakt med din mamma och din familj i Vietnam nu!? Kram på dig
Viktor:

Vad roligt att höra att du tycker det! Ja jag har kontakt med min mamma och min kusin i Vietnam. Jag har även kommit nära min morbror så bor på Hawaii.

Jen: Vet du om din biologiska mamma har berättat för sin familj ännu, och hur de reagerade i sånt fall?
Viktor: Jag fick veta att hon hade berättat för övriga familjen när jag kom hem till Sverige. De tog det väldigt bra, nyfiken och glad över att de fick veta att jag finns. :)

maja: hur är din och din mammas relation till varandra nu?
Viktor: Den är väldigt bra! Vi håller kontakten.

Pynta: Ska du försöka att lära dig språket nu?
Viktor: Ja det är något som jag ska försöka göra. Det är jobbigt nu när vi inte kan kommunicera direkt med varandra utan att vi måste ha en tredje person för att det ska fungera.

Kalle: Hejsan! Grattis till att du fann din mor! har hon kunnat berätta för sin "nya" man om dig än?
Viktor: Hej, hon har berättat för honom och han tog det hela väldigt bra!

Amanda: hur kändes det att se programmet ?
Viktor: Det kändes bra. Väldigt skönt att få dela med mig av det fantastiska jag har varit med om.

Marie: Hur har din familj i Sverige reagerat?
Viktor: Min familj har tagit det hela jätte bra, de har funnits och stöttat mig hela tiden. Min syster är även hon adopterad från Vietnam (Hanoi) och hon har tagit det jätte bra!

Magnus: Har du planer på att åka ner igen inom snar framtid?
Viktor:
Absolut, det är något jag kommer försöka göra. Min biologiska mamma planer att hälsa på mig i Sverige också! :)

Claes: Han du se något mera av allt intressant som finns runt Hanoi?
Viktor:
Dagarna var väldigt intensiva. Men visst han jag med att kolla på en del saker som jag fann intressanta, man försökte att ta in alla intryck vart än man befann sig.

AnGeL: Fick du någonsin träffa din halv syskon i Vietnam?
Viktor: Jag fick chansen att träffa min halv syster innan jag skulle flyga hem till Sverige. Hon visste inte vem jag var, men det hela var väldigt roligt!

Maja: Skulle du rekommendera andra att söka sina biologiska föräldrar utifrån din erfarenhet? Vet inte, men jag kan tänka mig att allt kanske inte är uteslutande positivt.
Viktor:

Det är ett väldigt stort steg, men om man känner sig redo och känner att det är något man verkligen vill göra så tycker jag man ska göra det. Men det är viktigt att folk i sin omgivning ställer upp och stöttar en i med och motgångar för det kommer verkligen att behövas.

Jag visste redan som liten att jag skulle söka efter min biologiska mamma även fast jag var jätte rädd för att inte lyckas hitta henne. Hon är en anledning att jag har orkat med mina dagar här i Sverige, hon var mitt hopp!

nyfiken: har du träffat din mammas nya familj än?
Viktor:
Jag fick chansen att träffa min halv syster, fast hon visste inte att jag var just då. Så jag är väldigt nyfiken på att få träffa dem alla nu när de vet att jag finns! :)

moderator: Nu tar vi en fråga till innan vi avrundar för i kväll.

sanna: hur gamla är dina syskon?
Viktor:
MIn halvbror är 19år och min halvsyster är 9år

Panetoz-stjärnans känslosamma möte

Musikern Nebeyu Baheru, känd från bandet Panetoz, och Agneta Sjödin åker till Etiopien för att söka Nebeyus historia. Där träffar de Ayana och hennes barn som är del av ett Plan International-program, som möjliggör för hennes äldsta son att gå i skolan.

Angel hittade sin biologiska familj tack vare Spårlöst

Angel Sammalisto åkte till Thailand tillsammans med Elisabet Bellman i Spårlöst för att leta efter sin biologiska familj och fann sin mamma och syster.
- Jag visste ju inte ens om att jag hade en syster, säger Angel Sammalisto.

Johan i Spårlöst chattade om sin resa till Kroatien

I Spårlöst reste Johan och hans syster till Kroatien tillsammans med Elisabet Bellman för att hitta sin biologiska mamma och ta reda på varför hon lämnade dem. Här i chatten berättade han hur det gått sedan.

Nathalie söker sin mamma i Spårlöst: "Jag är orolig att hon är död"

På söndag är det säsongsstart för Spårlöst. Då åker Nathalie och Hans Fahlén till Colombia, i ett försök att hitta Nathalies ursprung. Nathalie lämnades efter födseln bort till ett barnhem i Bogota och har i hela sitt liv undrat över sin biologiska mamma. Tjuvkika på avsnittet redan nu!

Pernilla söker sin mamma i Spårlöst

Pernilla adopterades till Sverige när hon var tre månader gammal. Tillsammans med Hans Fahlén reser hon till Västindien för att hitta sin biologiska mamma.

Eilen söker sin pappa i Spårlöst

Eilen har alltid längtat efter att träffa sin pappa, en japansk sjöman. I kvällens program reser hon tillsammans med Jessica Almenäs till Hong Kong för att hitta pappan.

Läs chatten med Mariana från Spårlöst

Mariana sökte sina rötter i Sri Lanka, och fann förutom ett helt gäng syskon och sin biologiska mamma även ytterligare en syster uppvuxen i Sverige. Läs chatten med Mariana här!

Mariana söker sina rötter i Sri Lanka i Spårlöst

Mariana adopterades till Sverige från Sri Lanka när hon var tre månader. Nu vill hon veta mer om sin biologiska familj och reser tillsammans med Ulrika Eriksson till Sri Lankas huvudstad Colombo för att söka efter sina anhöriga.

Oscar söker sina rötter i Peru

Oscar adoterades till Sverige 1986. Han känner sig lyckligt lottad som fått fina föräldrar och en bra uppväxt. Men han vill veta mer om sitt ursprung och reser till Peru tillsammams med Tilde de Paula.

David söker sina rötter i Bulgarien i Spårlöst

När David föddes hamnade han på ett spädbarnshem och sedan på ytterligare ett barnhem. När han var fyra år gammal adopterades han av en svensk familj. Enligt David lämnade hans biologiska föräldrar bort honom för att ge honom chans till ett bättre liv.

"Jag hoppas hon lever"

Ulrika Eriksson reser till Viseu i Portugal tillsammans med Claudia för att försöka hitta Claudias syster som hon separerades i från som barn då de placerades i olika fosterhem. Systrarna brevväxlade under en tid tills Claudias brev returnerades.

Läs chatten med Sabina från Spårlöst

Sabina adopterades som spädbarn och hade inga minnen av sin biologiska mor. Tillsammans med Hans Fahlén reste hon till Thailand på jakt efter sitt ursprung. Efter programmet chattade hon med tittarna.

Spårlöst - så gick det sen

I sista delen av Spårlöst får tittarna veta hur det har gått för några av de tidigare deltagarna. Har de kontakt med sina eftersökta? Hur har livet förändrats?
Direkt efter programmet chattar Ulrika på tv4.se.