Farmen

Långt bort från moderniteter som uppkoppling och smarta telefoner samt el och rinnande vatten, lever ett antal deltagare som bönder gjorde på 1800-talet. Och förutom att leva som förr i tiden kämpar de i en hård tävling med taktik och rackarspel.

Linda Lindorff: "Farmen känns mer aktuellt idag"

Inom en snar framtid är dokusåpan Farmen tillbaka i rutan. Vi tog ett snack med Linda Lindorff, som ska leda programmet, för att höra om hennes förväntningar inför kommande inspelning. Bland annat ser hon fram emot att få bära röda gummistövlar i rutan igen.
- Jag är otroligt snygg i gummistövlar.

Hej Linda, hur känns det nu inför ännu en säsong med Farmen?
- Jag älskar Farmen och har länge hoppats på att det ska komma tillbaka. Jag ser mest fram emot att se hur folk klarar sig utan mobil, Facebook, mejl, sms, tv, dator och iPhone! Folk är så vana vid att vara tillgängliga och uppkopplade hela tiden. Det kommer att vara betydligt svårare idag än det var då vi körde Farmen första gången. Farmen känns mer aktuellt idag än då.

Berätta lite om konceptet.
- I Farmen ska ett antal personer av olika bakgrund och livshistorier leva tillsammans på en gård utan el och rinnande vatten. Där finns inga av de bekvämligheter som vi är vana vid och för att få mat ska de odla, bruka jorden och ta hand om djur som de successivt får slakta för att få mat. De lever som man gjorde i Sverige för 100 år sedan. Utöver det ska det tävlas om en halv miljon kronor. Konceptet Farmen är helt enkelt suveränt bra och otroligt intressant!

Är du nervös för något?
- Nej, jag vet inte vad det skulle vara... Jag vet att det här kommer att bli otroligt bra!

Kommer det bli några ändringar i kommande säsong jämfört med tidigare säsonger?
- Nej, inga större ändringar som jag känner till, det behövs inte. Formatet är fantastiskt bra och det enda man behöver förnya varje säsong är deltagarna.

Vad är det värsta som skulle kunna hända under inspelningen?
- Möjligen att det regnar varje dag i tio veckor. Men det skulle bli spännande ändå.

Vilka egenskaper tror du är viktiga för att kunna vinna Farmen?
- Man ska vara stark i psyket och kunna en del om livet på landet. Sen måste man vara socialt smart.

Du leder ju även Bonde söker fru. Vad är det egentligen med dig och bondgårdar?
- Det måste vara att jag är så otroligt snygg i gummistövlar.. haha!

Mentorn Wincent visar viktig djurskötsel i Farmen

En viktig del i Farmen är att deltagarna får lära sig hur man tar hand om djur på ett riktigt och säkert sätt. Här går Farmens mentor Wincent igenom hur deltagarna tar hand som sina hästar på bästa sätt.

Så fungerar gårdskamperna i Farmen och Torpet

I årets säsong av Farmen möts deltagare från Torpet och Farmen varje vecka. Förloraren åker till Torpet och vinnaren får komma tillbaka till Farmen med en amulett och bondepraktikan.

Här möts farmarna i en tuff omgång av släggan

I säsongens första ting möts farmarna Allan Ericksson och Robin Kacaniklic i teknikgrenen släggan. Vinnaren får stanna på Farmen och förloraren får fortsätta vidare till Torpet.

Farmarna gör upp i årets första ting

Det blir en tuff och slirig kamp när farmarna Philip Albinsson och Selmir Hocanin möts i årets första styrkegren - säcken. Vinnaren stannar på Farmen och förloraren beger sig till Torpet.

Storbonden får kritik efter kämpevalet

Veckans storbonde Dag Tolstoy fick i uppdrag att välja två förstakämpar som ska tävla i årets första ting, men hans motivering går inte hem hos alla deltagare.

Känslostorm när två katter flyttar in på Farmen

Farmens mentor Wincent har lämnat över två gårdskatter som ska flytta in på Farmen, något som gör deltagaren Lili väldigt känslosam eftersom de påminner mycket om hennes egen katt hemma.

Så lyder reglerna i Farmen 2021

Anna Brolin kommer till Farmen och berättar om reglerna i årets säsong. Men veckans regler är speciella, något som chockar flera av deltagarna.

Här utses årets första storbonde i Farmen

Pernilla och Dag har röstats fram att kämpa om årets första storbonde-titel i Farmen. Vinnaren får förutom immunitet och tillgång till storbondestugan även ta emot en viktig amulett.

Farmen är tillbaka – här är årets deltagare

Farmen kommer tillbaka med en fjortonde säsong. Programmet har premiär 10 januari och leds av Anna Brolin, som utlovar något alldeles extra.
– Den här säsongen är underhållande, varm och lärorik, säger Anna Brolin.

Trailer: Farmen 2021

Det är dags för nya deltagare att leva ett liv utan uppkoppling, smarta telefoner, el och rinnande vatten – precis som man gjorde på 1800-talet. Farmen har säsongspremiär 10 januari 2021.

Då har Farmen 2021 premiär

Snart är det dags för nya deltagare att leva ett liv utan uppkoppling, smarta telefoner, el och rinnande vatten – precis som man gjorde på 1800-talet.

Anna Brolin ny programledare för Farmen

I sommar startar inspelningen av den fjortonde säsongen av TV4:s flaggskepp Farmen. Ny programledare blir Anna Brolin som tillsammans med mentorn Hans Wincent kommer att hålla ordning på nästa gäng färgstarka deltagare.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

Farmarna dansar loss i schottis

Sofie och Simon har fått i uppdrag att lära sig dansa schottis och visar nu upp sina kunskaper för Wincent.

Sök till en ny säsong av Farmen

Nu söker vi nya deltagare till nästa säsong av Farmen. Uttagning sker löpande, så se till att skicka in din ansökan så snart som möjligt.