Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Josefinas sammanbrott under elimineringstävlingen

Säsongens tionde avsnitt av Sveriges mästerkock blev en känslosam upplevelse för Josefina Drake.

Efter att inte ha motsvarat juryns förväntningar i veckans utmaning hamnade Josefina Drake i elimineringstävling tillsammans med Mirjam Halldén och Mattias Jeppsson. Trion fick fria händer att laga vad de ville - men när de kom in i skafferiet insåg de att alla former av kött lyste med sin frånvaro. Det gällde alltså att snabbt fundera ut en vegetarisk rätt att imponera med.

Josefina bestämde sig för att göra ravioli fylld med rotfrukter och ost - men det gick snett redan från början när hon missbedömde proportionerna mellan ägg och mjöl i pastan. Pastadegen blev på tok för hård och kompakt, och Josefina fick kavla ut den för hand vilket innebar att den inte blev så tunn och fin som den blivit om den körts genom pastamaskinen.

När Leif Mannerström stannade till vid Josefinas station kunde Josefina inte hålla tårarna tillbaka. Se klippet ur programmet här ovan.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.