Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Kaotiskt när amatörkockarna ska leverera 2000 canapéer

Deltagarna i Sveriges mästerkock får ta hand om ett cateringuppdrag, vilket blir en riktigt svettig uppgift.

Veckans utmaning i Sveriges mästerkock är en lagtävling av det stressigare slaget. De åtta kvarvarande amatörkockarna delar upp sig i två lag och får uppgiften att producera 2000 canapéer till en viktig konferens. Det betyder att inte bara deltagarnas kulinariska talanger sätts på prov, utan i minst lika hög grad handlar det om att organisera sig och arbeta som ett team - vilket inte är det lättaste under press.

- Det är nästan lite dagisstämning, ingen vet riktigt vad de ska göra, säger Marco Manieri om arbetet i det röda laget.

Och Markus Aujalay som övervakar tävlingen är märkbart bekymrad över vad han ser:

- Det känns inte som att de pratar så mycket med varandra, delar upp uppgifterna och jobbar som ett lag, utan alla kör lite av allt och det är helt fel taktik. Det kommer inte att hålla, säger han.

Se klippet ur veckans program här ovan.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.