Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Läs chatten med Mirjam Halldén från Sveriges mästerkock

Mirjam Halldén slutade på sjätte plats i Sveriges mästerkock 2012. Efter senaste avsnittet svarade hon på tittarnas frågor på tv4.se.

Amanda: Vad gjorde ni för något i New York? Var ni bara där och gjorde den utmaningen eller gjorde ni något mer?
Mirjam: Vi hade bara en kväll i NY då var vi ute och åt skaldjur. Vi var inte kvar mer än 24 timmar så tyvärr hann vi inte med någon sight seeing.

Tina: Bra jobbat tjejen! Är superstolt över att känna dig! Nu slipper jag iaf vara nervös mer :)
Mirjam:
Tack Tina! :-)

AnnaWK: Vad gör du nu för tiden?
Mirjam:
Jag jobbar på Swedbank IT till vardags!

Camilla: Jag tycker du är en härlig personlighet, lycka till i framtiden. Måste fråga på vilket tak ni lagade hamburgare på. Var det INK 48?
Mirjam:
Tack Camilla! :-) Har ingen aning om vilket tak det var det ett Design hotell.

Agnes 14 år: hej Mirjam! Du är bäst, höll på att bryta ihop när du åkte ut (hehe)... Mästerkockarna kommer vara tomt utan din glädje, hoppas man får se mer av dig :) men jag undrar i alla fall när du upptäckte din passion för mat?
Mirjam:
Tack Agnes! Vad gullig du är! Jag började laga mat i 11-års åldern ungefär. Kram

Malin:): Hej Mirjam jag tyckte att du skulle varit vidare:) Du va jätte duktig på att laga mat men du var även än rolig person:D Hoppas att du fortsätter laga mat och inte ger upp♥♥ Många kramar från en 12 årig tjej som älskar att baka♥
Mirjam:
Tack Malin! Vad gulligt skrivet! Så klart fortsätter jag att laga mat. Du kan följa mig på sparrisen.com. Kram

Viälskarmirjam: VARFÖÖÖÖR!?!?!?!????!!!!! Mirjam Du år bäst ingen protest. Vi är nog dina största fans. Hoppas du får det bra i framtiden och att alla dina drömmar går i uppfyllelse!!
Mirjam:
Tack hörni! Jag har ett kanonliv i verkligeheten också! Kram

Kriss Riss: Du verkar väldigt naturlig i din framtoning. Och jag har sällan sett någon ta nederlag så lättsamt, och det är väldigt skönt att se. Är du lika härlig i vanliga fall eller är du till och med ännu mer "high"? :)
Mirjam:
ha ha! Jag brukar inte ta nederlag så lättsamt men nu var jag ändå nöjd med att ha kommit så långt! Jag är nog så där i vanliga fall också :-)

sonny: Vilket är det mest minnesvärda ögonblicket i tävlingen?
Mirjam:
Ja det är kanske audition när jag kom med och sprang ut och träffade familjen! Det var stort! Det hade jag aldrig kunnat drömma om!

sthlm: Hej Mirjam! Vem tror du vinner och vem hoppas du vinner? Haha va tyckte du om Per?
Mirjam:
Hej Per! Jag vet ju vem som vinner :-) och jag kan säga att det blev min favorit!

göran: Hej. Skön inställning du hade när du åkte ut!! man kan faktiskt vara glad för att man om just så långt som man kom! tumme upp!
Mirjam:
Tack Göran!

RND: Ville bara ge dig beröm för att du kunde vara så avslappnad och skön under hela tävlingen. Ett lyft för programmet och stort grattis att du tog dig så långt. Riktig matlagning ska vara avspänd och från hjärtat, det tycker jag du verkligen gjorde toppenbra. Har du planer på mer matlagning i karriären framöver? Är själv vegetarian, hur gillar du veg mat?
Mirjam:
Tack! Supergulligt! Jag bloggar vidare på sparrisen.com så får vi se vad som händer i framtiden! JAg gillar veg mat men är ganska dålig på det tyvärr. Du får skicka dina bäste recept till mig så jag kan öva.

moa: Hej Miriam ! jag skulle vilja veta om du har barn ( om du har så vill jag veta hur många. kille/tjej . hur gammla dom /den är ) så jag vill tacka på förhand :)!
Mirjam:
Hej Moa! Ja jag har en son Ture och han är 19 månader gammal men vi vill gärna ha fler!

Anders: Hur känns det?
Mirjam:
Hej Anders! Det känns bra ändå! Jag är nöjd med min insats! HAde aldrig kunnat hoppats på att komma så här långt.

Artim: Hej! Vad duktig du har varit! Din hamburgare såg ju helt klart snyggast ut. Smakade du den själv? Var du nöjd med smaken? Hälsning Artim
Mirjam:
Hej Artim!!! Tack! Vi fick inte smaka vår egen mat eller någon annans heller för den delen. Kram Errim

Martina: Tycker du var jätte duktig och rolig:D Blev faktiskt lite sur när du åkte ut. Har du kontakt med dom som gick vidare?
Mirjam:
Tack Martina! Ja vi har kontakt allihopa hela tiden men jag hörs mest med Josefina!

Johan: Vem enligt dig, har det absolut bästa sinnet för smaker av deltagarna enligt dig?
Mirjam:
Sigrid! Helt klart! hon är oslagbar!

Olivia 15 år: hej, jag älskar dina små uttryck! " orka mallorca""kanontråkigt" vad får du allt ifrån?? Kram på dig Mirre!
Mirjam:
Hej Agnes! "Orka Mallorca" brukade min granne Erika säga. Ibland sa hon också " Skoja papegoja". Kram

synaps: Vad var roligast i tävlingen? Vilken rätt var du nöjdast med?
Mirjam:
Hej! Roligast var alla utmaningar och att vi fick lära oss så mycket nya grejer. I hela tävlingen är jag mest nöjd med min Kummel faktiskt.

Laura: Mirjam du verkar som en väldigt jordnära rolig person. Skulle jättegärna vilja höra ett radioprogram med dig i framtiden. Brajobbat och lycka till med allt!!
Mirjam:
Tack Laura! :-)

Axel: Hej! Jag är en 10 årig kille som hejade på dig! Synd att du åkte ut :( Fortsätt med maten! :) // Axel
Mirjam:
Tack Axel!

Julia: Hej, Hur vet man när kycklingen är möt och härligt i mitten? Jag lyckas aldrig få den perfekt. Likaså kött, jag översteker alltid. Tack så länge!
Mirjam: Hej Julia! Mitt tips är att använda en stektermometer. Lycka till! Kram

Marianne: Det var tuffa tag... vilka är dina 3 favoriträtter?
Mirjam:
Hej Marianne! Mina favoriträtter är Vietnamesiska vårrullar och amerikansk chili. :-)

tomtebloss: Du lagar bra mat, synd att du åkte. Vilken av jurryn tycker du är bäst? :-)
Mirjam:
Tack Linnea! Jag tyckte mest om Leif Mannerström!

Julia: Vad kommer du sakna mest från tävlingen?
Mirjam: Hej Julia! Jag kommer sakna alla mina medtävlare och stämningen i gruppen! Vi var ett skönt gäng!

Hejsan: Varför åkte du ut? <3
Mirjam:
Nån måste ju åka ut tyvärr :-(

calle: Hej jag vill fråga 2 saker 1: När inte kamera teamet filmade vad gjorde ni då? 2: Är Per Morberg trevlig?
Mirjam:
Hej Calle! 1. Vi väntade en hel del och hängde mest :-) 2. Per Morberg är trevlig :-)

Sofie: Hej! Jag tyckte du var jättduktig! Vad har du lärt dig mest under tiden du var med :)!? / kram sofie :]
Mirjam:
Hej Sofie! Tack! Jag har lärt mig en massa små tips! Tex hur man steker kött perfekt. Jag är tacksam för allt jag har lärt mig! Kram

Linn: Ni e duktiga tycker ja! Vad var den svåraste rätten att laga?
Mirjam:
Hej Linn! Det svåraste var kanske Myster box med laxen! Det gick inget vidare för mig.

Mirjam:
Tack alla snälla som har hejat på mig!!! Kram Mirjam

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.