Hår under armarna - inte okej?

Under finalen i Melodifestivalen svepte kameran över publiken och filmade en glad kvinna med behårad armhåla. Detta har skapat en nätstorm där kvinnan hånas på Facebook.
- En del killar vet nog inte att tjejer får hår under armarna, säger sexologen Malena Ivarsson i Nyhetsmorgon.

Det var en kvinnlig bibliotikarie från Ludvika som under finalen i Melodifestivalen sträckte upp armen i den schlagerglada publiken när kameran svepte förbi och visade hennes behårade armhåla. Detta har upprört tittare som sedan hånat kvinnan på Facebook, vilket i sin tur skapat en motrörelse som säger "Ta håret tillbaka".

"En sexuell signal"

Sexologen Malena Ivarsson kommenterar i Nyhetsmorgons studio.
- Det är laddat med hår, både könshår och under armarna. Det har att göra med att det är en sexuell signal på många sätt, säger hon.

Reaktionerna är överdrivna, menar hon.
- Hår är ju en naturlig sak.

"En del killar vet inte att det växer hår på tjejer"

Men hon finner det intressant att så många upprörts.
- Jag tror till exempel att en del killar tror att tjejer inte har hår under armarna. Så långt har ansandet gått att de inte förstår att kvinnor kan ha hår under armarna.

Far och son magnetfiskar för renare vatten: ”Det var en sopplats”

Peter, Matheo och Jörgen kallas för "Magnetkungarna" och spenderar 30 timmar i veckan i jakt på spännande metaller och andra fynd i Stockholms vatten. Deras intresse går ut på att få upp så mycket metall de kan ur insjöar och vatten. TV4:s reporter Carolin Björnerhag är på plats vid Liljeholmskajen i Stockholm och försöker hjälpa till.

Tredje vågen är här: "Hur ska man orka starta om?"

Smittspridningen av covid-19 har fått en upptrappning på flera håll i landet. Både Region Stockholm och Gävleborg konstaterar att tredje vågen redan har nått dem. I Stockholm har antalet smittade nästan fördubblats på tre veckor. Illavarslande nyheter för en redan pressad vårdapparat. Sofia Rydgren Stale, ordförande för Läkarförbundet förklarar mer om det upptrappade läget.

Forskaren: Så förändras hjärnan av utbrändhet

Hjärnforskaren Hedvig Söderlund hade precis blivit befodrad till professor i psykologi när allt tillslut brast och kroppen sa ifrån. I nya boken "Den utbrända hjärnforskaren" berättar hon om sina egna erfarenheter och reder ut vad som faktiskt händer i hjärnan när man drabbas av utmattningssyndrom.

Professorn om konspirationsrörelsen som nu tror att Trump återkommer till makten

Idag, den 4:e mars, tror den konspiratoriska QAnon-rörelsen att DonaldTrump i dagarna kommer att återkomma till makten som USA:s president. QAnon är en rörelse som fått uppmärksamhet i det tragiska efterspelet till USA-valet, stormningen av Kapitolium. QAnon står för en konspirationsteori som går ut på att USA i verkligheten styrs av ett internationellt nätverk av satanistiska pedofiler, Andreas Önnefors, professor i idéhistoria och medförfattare till boken "Routledge Handbook of Conspiracy Theories" förklarar närmare hur konspirationsteorier uppstår.

Undersökning: Endast 3 procent av SD tycker att Sverige är på rätt väg

Är Sverige påväg åt rätt håll? En mätning från svenska analysföretaget Demoskop visar skillnaden mellan partierna när det kommer till den breda frågan huruvida utvecklingen i landet "på det hela taget går mest åt rätt håll eller mest åt fel håll?" TV4:s politiska kommentatorn Anders Pihlblad går igenom olikheterna mellan partiväljarnas åsikter i frågan.

Tv-radarparet firar 20-årsjubileum med VIP-säsong av Roomservice

Många är det som genom året hängt med i tv-rutan när radarparet Johnnie Krigström och Mattias Särnholm renoverat och inrett i Roomservice. Nu släpps en ny säsong av programmet som funnits i tjugo år. Denna gång är det ett stjärnspäckat program där kändisar får chansen att tacka personer som bettytt mest för deras framgång genom att ge dem drömrenoveringar. Duon, som sedan 2011 även hjälpt över 100 familjer som drabbats av sjukdomar och andra olyckor i tv-programmet Sofias änglar beskriver hur deras vänskap frodades.

Fängelse för männen bakom Falcon Funds-härvan

Det har kallats den största stölden i svensk rättshistoria, där 27 000 sparande och pensionärer har bestulits på mer än en miljard kronor. I går dömdes två män till fängelse i Stockholms tingsrätt för sin inblandning i den så kallade Falcon Funds-härvan. Mer om detta kommenterar TV4:s Jens B Nordström, som har som har följt Falcon Funds-fallet under lång tid och skrivit en bok om härvan.

Skridskoälskaren om lyckoskrapet: "Det är mycket pengar"

Morgonens trisskrap i Nyhetsmorgon ledde till ren lycka när skridskoälskaren Benno Johansson skrapade till sig en rejäl pengavinst. "Det är mycket pengar" konstaterade Benno som skrapade från dotterns konditori i Trollhättan.

”Rena rama ding dong” har fått hela Sverige att dansa: ”Helt galet”

Kompisarna Eva Rydberg och Ewa Roos gjorde en ordentlig succé när de gick vidare till andra chansen i Melodifestivalen med sin låt ”Rena rama ding dong”. Låten har däremot inte bara gått hem i stugorna, den har också skapat en folkrörelse av människor som filmar när de dansar till låten. Ewa Roos, en av sångarna i låten och Kalle Rydberg, som är låtskrivare till låten och son till den andra sångerskan Eva Rydberg, berättar om fenomenet.

"Fössta tossdan i mass" – miniprinsessbakelse på Smålands nationaldag

Idag firar vi Smålands nationaldag, nämligen "fössta tossdan i mass". Som om det inte kunde bli mer passande har vi därför fått besök av smålänningen och kocken Klas Lindberg, som är på plats för att visa hur man får till perfekta prinsessbakelser men i lite elegantare form.