Hår under armarna - inte okej?

Under finalen i Melodifestivalen svepte kameran över publiken och filmade en glad kvinna med behårad armhåla. Detta har skapat en nätstorm där kvinnan hånas på Facebook.
- En del killar vet nog inte att tjejer får hår under armarna, säger sexologen Malena Ivarsson i Nyhetsmorgon.

Det var en kvinnlig bibliotikarie från Ludvika som under finalen i Melodifestivalen sträckte upp armen i den schlagerglada publiken när kameran svepte förbi och visade hennes behårade armhåla. Detta har upprört tittare som sedan hånat kvinnan på Facebook, vilket i sin tur skapat en motrörelse som säger "Ta håret tillbaka".

"En sexuell signal"

Sexologen Malena Ivarsson kommenterar i Nyhetsmorgons studio.
- Det är laddat med hår, både könshår och under armarna. Det har att göra med att det är en sexuell signal på många sätt, säger hon.

Reaktionerna är överdrivna, menar hon.
- Hår är ju en naturlig sak.

"En del killar vet inte att det växer hår på tjejer"

Men hon finner det intressant att så många upprörts.
- Jag tror till exempel att en del killar tror att tjejer inte har hår under armarna. Så långt har ansandet gått att de inte förstår att kvinnor kan ha hår under armarna.

Morgonmissen i Nyhetsmorgon som får alla att skratta

När Nyheternas Matilda Boza ska förklara ett telegram från Nyheterna om barn och pollenallergi blir det aningen förvirrat. Kaffe nån? Undrar Steffo efter att Matilda skyller missen på den tidiga morgonen.

Så bemästrar du mountainbiken

Intresset för mountainbike fortsätter öka - vilket bland annat märks på en ökad cykelförsäljning. Maria Forsblom får en genomgång i hur man håller fart och balans genom att stå rätt på cykeln. Mountainbike-coachen Lina Skoglund ger tips på vad du ska tänka på innan du ger sig ut i skogen.

Zlatan bröt mot regler: ”Det här får man inte göra”

Zlatan kan komma att straffas för comebacken efter att ha brutit mot Fifas regler och som grädde på moset har han också siktats på restaruang och därmed trotsat utegångsförbudet i Italien. Zlatan fortsätter att ständigt hamna i blåsväder. TV4Sportens Ali Reza väljer att citera sin kompis uttryck: ”Killen i grillen” passande uttryck för Zlatan som ständigt tycks vara utsatt för kritik.

Ny app sätter hållbarhets-poäng på varorna du handlar

Brukar du snurra bort sig bland olika eko-och kravmärkningar i affären? Nu lanseras en app där du enkelt kan scanna och direkt se hur hållbart ett livsmedel är. Charlotta Szczepanowski, hållbarhets- och kvalitetschef på Coop, berättar hur kunderna nu delar samma information som de anställda.

Medelhavsinspirerad fredagsmeny

Daniel Höglander och Niclas Jönsson ska driva Villa Dagmars restaurang som öppnar i slutet av april. Hos oss bjuder de på mat med medelhavskänsla. Det blir 3-4 st mellanrätter med smaker av saffran, koriander och lime.