Robinson

På en exotisk plats kämpar deltagarna i spektakulära tävlingar och mot naturens krafter i hopp om att ta hem Robinsontrofén och en halv miljon kronor. Vilka som får stanna kvar avgörs i örådet där deltagarna röstar på den de vill se lämna ön.

Här är deltagarna i Robinson - revanschen

Alla har varit där. Ingen har vunnit. Årets Robinson blir den ultimata revanschmöjligheten för deltagarna från tidigare säsonger. Nu får de en sista chans att erövra Robinsonstatyetten och äran de gått miste om.

Vid en presskonferens på Arlanda på onsdagsmorgonen presenterades äntligen deltagarna i 2012 års upplaga av Robinson, bara timmar innan planet lyfte mot Filippinerna och sex veckors inspelning.

Välkända ansikten

Och den här gången var det en grupp redan välkända ansikten som mötte pressen. Robinson - revanschen blir en specialomgång där tidigare deltagare återvänder för ett nytt försök att ta hem den seger de tidigare gått miste om.

Robinson-Robban

Bland de revanschlystna finns bland andra mannen som mer än någon annan blivit synonym med Robinson, Robert "Robinson-Robban" Andersson, som ger sig iväg på sitt fjärde Robinson-äventyr och har chansen att slå världsrekord i Robinsonmedverkan.
- Om jag inte vinner tävlingen så ska jag i alla fall vinna showen, sa Robban.

Anna Lundh har längtat tillbaka

Bland övriga veteraner från åren då Robinson sändes i SVT märks "Mirre" Hammarling (f.d. Dehlin), Leif Svensson och Sophie Uppvik, medan bland andra Anna Lundh och Christian Ternstedt hör till de deltagare från de senaste åren som tar chansen igen.
- Ända sedan jag lämnade träsket har jag längtat tillbaka dit, sa Anna.

Deltagare i Robinson - revanschen

Mia Laaksonen, 33, Göteborg, deltog 1998 och 2003
Anna Lundh, 24, Mora, deltog 2009
Sophie Uppvik, 40, Stockholm, deltog 1998
Mariana "Mirre" Hammarling, 44, Salt-Sjöboo, deltog 2002 och 2003
Susanne Rittedal, 41, Göteborg, deltog 1998
Suzanne Benjaminsson, 42, Skara, deltog 2009
Leif Svensson, 40, Lindesberg, deltog 2002 och 2003
Christian Ternstedt, 31, Växjö, deltog 2009 (Träsket)
Robert Andersson, 37, Stockholm, deltog 1999, 2003 och 2005
Deniz Özen, 41, Stockholm, deltog 1999
Johnny Leinonen, 45, Motala, deltog 1999 och 2004
Hjalmtyr Daregård, 22, Stockholm, deltog 2011

Robinson leds av Paolo Roberto som därmed gör sin fjärde Robinsonsäsong. Programmet kommer att sändas i TV4 med start den 20 augusti 2012.

Foto: Claudio Bresciani, Jonas Ekströmer, Henrik Montgomery, Anders Wiklund, Michael Brannäs, Fredrik Sandberg, Jack Mikrut (alla Scanpix) samt Daniel Ohlsson/TV4.

De gamla deltagarna ställer finalsterna mot väggen

Några av de deltagare som åkt ut får komma tillbaka under det sista örådet och fråga ut finalisterna. Det blir en del kniviga frågor som tvingar finalisterna att rannsaka sig själva en hel del.

Dags att avgöra vem som vinner plankan i Robinson 2020

Det har blivit dags för den mest klassiska av alla Robinsontävlingar: plankan. Blir det Priya Svang, Mattias Pettersson, Clara Henry, Michael Börklund eller Christoffer Willén som står kvar längst?

Michael Björklund förlorar båda framtänderna i pristävling i Robinson

I pristävlingen ska deltagarna flytta så mycket kött som möjligt från en hängande, helstekt gris till en tom hink. Och de ska göra det med händerna bakbundna. När Michael Björklund släpper ner ett stycke gris i sin hink märker han att det är något som följer med. Hans framtänder sitter kvar i köttstycket.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

Viktig sammanslagningstävling i Robinson

Deltagarna får reda på att Lag Nord och Lag Syd inte längre finns. Det är sammanslagning och nu är det var och en för sig som gäller.

Den kanske grisigaste immunitetstävlingen i Robinsons historia

Det gäller att absolut inte komma sist i immunitetstävlingen som går ut på att ta sig en viss sträcka i sanden mad bakbundna händer och fötter. Den som vinner tävlingen sitter säker i det kommande örådet och den som kommer sist måste lämna Robinson omedelbart.