Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Här vinner Sigrid Sveriges mästerkock

Finalen i Sveriges mästerkock blev en rafflande tillställning där till sist Sigrid Bárány gick segrande ur striden.

Finalen i Sveriges mästerkock 2012 blev så jämn och så spännande som den kunde bli, men i slutänden blev det Sigrid Bárány som tog hem årets tävling.

Sigrid ryckte åt sig ett par poängs ledning redan i den första utmaningen, som bestod av en "mystery box". Huvudråvaran var vildand, något som varken Sigrid eller hennes finalmotståndare Josephine Lindqvist hade någon större erfarenhet av. Juryn gav båda två klart godkända betyg, men tyckte att Sigrids vildandsbröst med spetskål och bacon, amandinepotatiskräm, citronsyrad pärllök och rödvinssås med plommon och choklad var något bättre.

Nästa utmaning var ett smaktest där det gällde att pricka in ingredienserna i en bouillabaisse tillagad av Leif Mannerström. Josephine var först ut och gjorde en bra insats när hon klarade nio av 15 möjliga ingredienser. Än en gång var dock Sigrid snäppet vassare med hela 12 av 15 rätt. Därmed drog Sigrid ifrån till fem poängs ledning.

I sista utmaningen fick finalisterna fria händer att laga varsin trerättersmeny. När poängen för förrätt och varmrätt fördelades steg spänningen. Josephine knaprade in Sigrids försprång, och inför dessertpoängen hade Sigrids ledning krympt till en ynka poäng. Med bara en jurymedlem kvar behövde Sigrid minst åtta poäng från Leif Mannerström för att ta hem segern. Hon fick nio, och därmed var saken klar.

Sigrid vinner ett kokbokskontrakt med Bonnier Fakta och 250 000 kronor.

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.