Let's dance

Följ med när kända svenskar kastar sig ut på dansgolvet tillsammans med landets bästa tävlingsdansare. Varje vecka lär de sig nya danser samtidigt som de försöker imponera på den hårda juryn.

Lär känna Tony Irving

I en öppenhjärtig intervju berättar Let's dances juryordförande, Tony Irving, om kärleken till dans, om hur hans dansintresse tog form och så avslöjar han galna dansminnen.
- Jag glömmer aldrig när jag spräckte byxorna och g-stringen i en paso doble, säger han i klippet ovan.

I Sverige känner de flesta igen honom som Let's dances frispråkiga och svårflörtade huvuddomare med den karaktäristiska engelska accenten. Här lär du känna honom lite bättre.

Tony Irving är väl ansedd som domare, både nationell och internationellt, han har dömt hela fyra världsmästerskap och representerar Sverige för Worlds Dance Council. Dessutom har han lång erfarenhet av att tävla i dans och representera både Englad, USA och Sverige.
- Så länge som jag kan minnas har dans varit en del av mitt liv. Jag älskar allt med dans, dans är livet! Från det att jag kliver up på morgonen till dess att jag lägge mig på kvällen är dans allt jag tänker på.

Tony avslöjar pinsamma dansminnen

Med Tonys långa erfarenhet av dans och tävlingsdans vore det konstigt om han inte hade några härliga, roliga och pinsamma dansminnen att bjuda på. I klippet ovan lär du känna honom bättre och hör honom berätta om några danssituationer han aldrig glömmer.
- Det pinsammaste minnet jag har är när jag hoppar upp i en paso doble, iförd en väldigt tajt lycrabyxa, och kommer ner och de spricker på insidan från knä till knä. Jag hade bara en pytteliten g-string på mig och den gick sönder den också. Du kan ju tänka dig hur det såg ut!

Mer om Tony Irving:

Huvuddomaren Tony Irving kommer från England men är bosatt i Sverige sedan 1993 och driver flera populära dansskolor. Under sina år som professionell dansare uppträdde Tony världen över och representerade England, USA och Sverige.

Domarmeriter: Tony är en väl ansedd nationell och internationell domare. Han är ensam i Sverige om att inneha den högsta internationella danspedagog- och domarutbildningen, Fellowship, i både standard- och latindans. Han är dessutom den enda i Sverige som är godkänd internationell examinator både för danspedagoger och för domare och har domarutbildning i bugg, salsa, streetdance och disco. Tony Irving har dömt fyra världsmästerskap och han representerar Sverige för Worlds Dance Council.

Petra Mede och David Lindgren blir nya programledare för Let’s Dance 2021

I 15 säsonger har Let’s Dance samlat Sverige framför glittrande underhållning fyllt av dansanta kända personer, en och annan oanad talang och spektakulära shownummer. Det populära programmet har skapat minnen för livet för både deltagare och tv-publik, och TV4 kan idag avslöja att det blir Petra Mede och David Lindgren som kliver in på dansgolvet som nya programledare inför den kommande säsongen.

John Lundvik vinner Let’s Dance 2020

Efter en sprakade och spännande final står John Lundvik som vinnare av Let’s Dance 2020.
- Wow jag vet inte vad jag ska säga, säger John Lundvik.

Det här dansar finalisterna på fredag

Nu är det inte långt kvar till finalen av Let’s Dance 2020 där det ska avgöras vem av Sussie Eriksson och John Lundvik som står som slutlig vinnare.

Finalvecka i Let’s Dance 2020

På fredag gör finalisterna John Lundvik och Sussie Eriksson upp om den eftertraktade glasskon. Tillbaka i studion är också säsongens deltagare som ska dansa varsin dans.