Extern länk
Början på sidans innehåll

Bygglov

Bygglov

Snickarna Matte Carlsson och Willy Björkman reser runt i Sverige med arkitekten Maria Kingsley i en trailer fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt och söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat.Snickarna Matte Carlsson och Willy Björkman reser runt i Sverige me...

10 tips till smärtfri renovering

Det finns några fällor du ska akta dig för när du ska renovera. En bra och genomtänkt plan är A och O. Här är några tips på vägen till en smärtfri renovering.

Uppdaterad: Publicerad:

1. Gör en lista på allt som ska göras och bestäm sedan vem som ska göra vad och när det ska vara klart. Följ sedan den listan.

2. Budgetera ordentligt innan ni börjar renoveringen. Det betyder allt från att räkna på material till hantverkskostnader.

3. Gör ett rum eller projekt i taget och gör KLART det innan ni går vidare.

4. Tro inte att du kan göra allt på en dag. Stressa inte, det gör jobbet tråkigare och dig surare.

5. Skicka bort barnen till släktingar eller vänner någon helg och arbeta koncentrerat. Finns inga barnvakter i närheten kan du alltid sysselsätta barnen med något enkelt projekt, enkelt och roligt.

6. Arbeta inte sönder förhållandet. Gör så olika saker som möjligt enligt ett tidigare bestämt schema. Arbeta gärna i olika delar av huset.

7. Håll deadline! Det är lätt att arbetet fördröjs av orsaker som inte alltid måste prioriteras.

8. Lägg ut allt ni inte kan göra själva. El och VVS måste ni lägga ut på hantverkare men det kan vara en bra ide att lägga ut även annat. Tro inte att du kan allt, det gör du inte. Den som vill göra allt själv hamnar ofta i en situation där han arbetar alldeles för länge med något som en hantverkare ändå måste komma och fixa.

9. Ta in offerter på stora jobb ni lägger ut. Hantverkare kostar inte alla lika mycket.

10. Använd hantverkare du litar på och kan kommunicera bra med. Om en vän eller släkting har en relation till hantverkarna är chansen större att ni kommer överens.

Relaterat renovering

Kristina Karlström