Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Malou: "Det har varit många kanongäster"

Efter Tio är slut för säsongen och du har Malou-abstinens. Var lugn. Här är programledarens favoritintervjuer.

Malou, i slutet av mars sändes säsongens sista Efter Tio. Vad har varit bäst?
"Det är oerhört svårt att säga. Det är lättast att komma ihåg de inslag som ligger närmast i tiden till exempel intervjun med Leif GW Persson , när Thorsten Flinck lärde mig att spela teater, Fredric Karén som berättade hur han följde sin kompis till en dödsklinik i Schweiz, Ulrika Sandén som berättade vad livet hade lärt henne efter hennes hjärntumör. Hennes erfarenheter om vad som är viktigast i livet gjorde stort intryck på mig och gav mig många tankar om mitt eget liv.

Varje onsdag är nu vidg åt Malous Bokklubb. Vad har varit intressantast?
"Oj det blir svårt. Det har varit många kanongäster. För mig personligen blev det spännande att möta författarinnan Suzanne Brøgger hemma det gamla renoverade skolhuset i Danmark eller Åsne Seierstad hemma i Oslo. Jag tyckte det blev spännande att höra Henning Mankell tala om litteratur eller när vi tog upp den engelska gripande romanen "Innan jag dör" och hade Jennifer Winbergh Kildén i studion som bara 17 år gammal. Hon berättade om hur hon hade upplevt att ha cancer. Sedan hon tvingades amputera benet så trodde hon ingen skulle vilja älska henne. När Micaela chattade efter programmet var det flera som ville träffa henne."

När är Efter Tio tillbaka?
"Vi är tillbaka laddade med bra gäster, teman och författareintervjuer måndagen den 15 september."

Om man har en historia att berätta och skulle vilja vara med i programmet som gäst, vart vänder man sig då?
"Du mejlar man redaktionen på adressen intill. Vi är alltid intresserade av att höra tittarnas egna historier, och det händer att tittare som skrivit till oss intervjuas i Efter Tio."

Författaren: Så tar du dig fram som introvert

Även om allt fler har börjat "komma ut" som introverta de senaste åren, är det fortfarande ofta utåtriktade personer som efterfrågas i arbetslivet. Linus Jonkman har skrivit en handbok för introverta – och för de som har introverta personer i sin närhet.