Bingolotto

Svenskt spelprogram. Programmet som bjuder på bingospel, namnkunniga gäster och musik av välkända artister från Bingolottostudion i Göteborg.

Svenskt spelprogram. Programmet som bjuder på bingospel, namnkunniga gäster och musik av välkända artister från Bingolottostudion i Göteborg.

"Äntligen fick jag frågan!"

Nu är det klart - sångerskan och tv-personligheten Lotta Engberg tar över Bingolotto. Till hösten tar hon emot tittarna i Sveriges äldsta tv-lotteri direkt från studion i Göteborg.
- Jag kommer med stolthet bära Bingolotto-fanan vidare, säger Lotta själv.

Vad var det första du tänkte när du blev tillfrågad?
- Äntligen fick jag frågan! Det stod i tidningen att jag tackat ja innan jag ens blivit erbjuden jobbet. Jag är verkligen jätteglad. Det känns väldigt kul att vara första tjej.

Vad har du för förhållande till Bingolotto?
- Jag spelar inte regelbundet själv eftersom jag alltid jobbat på lördagskvällar, men man har ju alltid suttit uppe med ungarna på uppesittarkvällarna och så. Dessutom har jag ju uppträtt där många gånger, varit bisittare och till och med hoppat in som programledare.

Har du vunnit något?
- Ja, en gång! På en uppesittarkväll vann jag hundra kronor och blev så glad att bena flög upp över soffbordet. Då blev pappa arg, han tyckte inte att det passade sig med flickor som har benen i vädret. Men det var verkligen hur kul som helst att vinna!

Vad kan tittarna vänta sig av Bingolotto med dig vid rodret?
- Det kommer att bli en del förändringar. Vi är precis i startgroparna nu och håller på att diskutera upplägget. Det ska vara mycket kvar av det gamla, men också in med en hel del nytt. Exakt vad vet jag inte.

Kommer du använda din erfarenhet som artist i programmet?
- Några rena solistframträdanden blir det knappast, men det är klart jag vill använda mig mycket av musik i programmet. Kanske mer spontanmusik? Jag vet ingenting ännu!

Vilken av de tidigare programledarna är din favorit?
- Det kan jag inte svara på, det är ju kompisar till mig allihop! Rickard och jag har jobbat ihop, Loket och jag har varit på turné tillsammans och Lasse Kronér har jag sjungit med. Det är bara Gunde jag inte gjort någonting med, jag är ju så dålig på att åka skidor.

Till sist - blir du kvar lika länge som Loket?
- Absolut – om det blir lyckat så! Jag säger som alltid: Jag sjunger så länge folk vill höra på. Det är viktigt för föreningslivet att programmet fortsätter.

Den nya säsongen av Bingolotto startar söndagen den 31 augusti i TV4 Plus.

Bingolotto med Casper Janebrink och Agneta Sjödin hela sommaren 2021

PROGRAMINFORMATION
30 år ska givetvis firas. Bland annat med direktsänd Midsommarbingo 25 juni och Bingolotto sommaren lång.
Lotta Engberg och Stefan Odelberg tar med blomster i håret med oss på allt som den svenska midsommartraditionen bjuder. Casper Janebrink och Agneta Sjödin ser därefter till att hålla vår underbara och efterlängtade årstid levande i bästa västkustmiljö.

Ferry Svan kapar ved med motorsåg

Gunde Svans son Ferry siktar på att bli bäst i världen på timbersport och vann JVM-guld i maj i Hamburg. Här visar han upp sina färdigheter i Bingolotto.

Ferry Svan flisar ved i Bingolottos studio

Gunde Svans son Ferry siktar på att bli bäst i världen på timbersport och vann JVM-guld i maj i Hamburg. Här visar han upp sina våghalsiga yxkonster i Bingolotto.

"Ingvar I love you!"

En tittare från Värmland som vunnit en bil på Färgfemman utrycker sina känslor och säger till Ingvar ”Ingvar I love you”

Här grundlurar David Hellenius hela Bingolotto-studion

När Bingolotto firar 25 år passade TV4-programledaren David Hellenius på att skoja till det med frun Renée Nyberg. "Är du singel", frågade en Lars Kull som ringde in till Bingolotto-studion i Göteborg.

Bingolotto tillbaka till TV4

I höst gör Bingolotto entré i kanalen där allt började. Efter sju år i systerkanalan Sjuan är det nu dags för programmet att ta plats i TV4-tablån.