Extern länk
Början på sidans innehåll

TV4

Torchwood.
Foto: Foto: BBC/TV4

Torchwood är tillbaka

Följde du kapten Jack Harkness och hans team under den första säsongen av science fiction-serien Torchwood? I så fall får du inte missa säsong två som sänds i TV4 Plus med början den 6 juli.

Uppdaterad: Publicerad:

Torchwood är från början en spinoff från den klassiska sf-serien Doctor Who , och kretsar kring gruppen Torchwood 3 vars uppdrag är att bekämpa övernaturliga och utomjordiska hot.

Organisationen verkar utanför lagen och medelåldern är ung. Några säger att det beror på att äldre inte kan hantera den nya tekniken de arbetar med, enligt andra beror det på att i Torchwood dör man ung. Gruppen leds av den karismatiske Jack Harkness som till sin hjälp har polisen Gwen, datorspecialisten Toshiko Sato, och Ianto Jones som är den som städar upp efter teamet.

I slutet av första säsongen försvann kapten Jack under märkliga omständigheter. Nu dyker han plötsligt upp igen. Teamet är förvånade över att kapten Jack åter finns i deras liv och trots att han försöker låtsas som att inget har hänt inser Jack att vissa saker har förändrats sedan han försvann. Det finns ingen tid för förklaringar då en mystisk främling från Jacks förflutna dyker upp...