Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Anna: "Jag grät, skrattade och skrek"

Anna Bergendahl charmade inte bara juryn igår kväll, utan hela svenska folket. Det har hon märkt idag.
- Det har varit helt otroligt. Jag kan fortfarande inte tro att alla bryr sig så här mycket om mig.

Hur är läget?

- Jag har aldrig mått bättre.

Hur var det att se sig själv på tv?

- Overkligt. Det kändes precis som då, så jag upplevde hela min audition igen. Jag var nervös igen, jag skrattade, grät och skrek.

Hur var din audition?

- Väldigt bitterljuvt. Först en väldigt jobbig strävan efter bekräftelsen och sen när den kom så kändes det som jag dött och kommit till himmelen.

Hur har responsen varit?
- Igår kväll gick telefonerna varma. Hemtelefonen, min mobil, mammas mobil och pappas mobil. Jag har fått hur många mejl och gästboksinlägg som helst och har nu en massa träffar på Google. Det fortsatte idag i skolan, alla tittar och kommer fram och säger grattis. All uppståndelse är så overklig. Men jag har ju alltid drömt om att sjunga för en större publik så jag hoppas det här gör att jag kommer någonstans på vägen.

Din audition är den mest sedda någonsin här på Idolsajten.
- Nä? Oj vad roligt!

Och i forumet hyllas du. Vad blir du gladast för?
- Jag har varit inne och kollat, och det är ju helt galet. Gladast blev jag för en kille som skrev om hur hans bror gått bort och hur jag berörde honom med min sång. Det är rörande att veta att man gjort ett så stort intryck att folk tar sig tid att skriva något.

Juryn säger i programmet att du inte visste hur bra du är. Stämmer det?

- Ja, jag kände då, och känner fortfarande, att det är så otroligt överdrivet och hajpat hur bra jag skulle va. Jag kan fortfarande inte förstå att det är mig de pratar om.

Inte ens efter all respons sen igår kväll?

- Jag vet inte, det är klart det blir enklare när fler människor säger det. Men det är fortfarande obeskrivligt svårt att tro att det handlar om mig.

Vad kan vi förvänta oss på slutaudition?
- En lika nervös Anna. Jag ska försöka leva upp till förväntningarna som finns på mig nu.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.