Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Anna Bergendahls första tv-framträdande

Nu gör Anna Bergendahl succé i Idol, men det är inte första gången hon sjunger i TV4. Redan som tolvåring var hon med i SuperTroupers.
- Jag vågar knappt se klippet igen, berättar Anna.

För de som inte minns, vad var SuperTroupers?

- Det var en talangtävling för barn och ungdomar, som Småstjärnorna, fast man sjöng på riktigt och försökte inte likna någon. Jag skickade in ett videoband, gick på audition och kom med. Det var jättekul!

Tror du att du har någon nytta av det i Idol?

- Absolut, det tror jag. Jag lärde mig mycket om både kameror och intervjuer. Så det är definitivt en bra erfarenhet.

Om du får vidare i Idol, kan vi få höra Play That Funky Music då?

- Well, kanske inte just den, men helt klart något funky.

Några av de snygga kläderna då?

- De har jag lämnat bakom mig för gott.

Du har inte hängt något med Charlotte Perelli på senaste tiden?

- Inte på sistone, hon hör inte av sig längre. Tyvärr.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.