Nyhetsmorgon bevakar valet direkt i Washington

Den fjärde november ska USA:s 50 stater välja en ny president, i vad som kallats det viktigaste valet i modern tid. TV4 och Nyhetsmorgon satsar stort på att ge dig den snabbaste och mest relevanta bevakningen – direkt från maktens korridorer i Washington.

- Det känns oerhört bra att Nyhetsmorgon kan storsatsa på ett historiskt val som det i USA i år. Vi gör tre hela sändningar från Washington och jag hoppas vi kan redovisa resultatet under programmet den 5 november, säger Mattias Hägerlund , redaktör för Nyhetsmorgon i USA.

Jenny Östergren och Anders Kraft leder Nyhetsmorgons sändningar direkt från den svenska ambassaden House of Sweden. Tillsammans med TV4Nyheternas ankare Anna Lindmarker träffar de gäster från både inom och utanför den politiska sfären, svenskar som amerikaner, för att ge en så bred bild som möjligt av det politiska klimatet i världens enda supermakt.

Dessutom har Nyhetsmorgons reportageteam rest runt och tagit tempen på valrörelsen och ”vanliga amerikaner” runt om i landet.

- Våra program kommer att handla en hel del om politik men också om svenskar i Amerika, om amerikaners vardag och varför USA är så viktigt för övriga världen. Ser man våra program så får man en heltäckande kunskap om vad det här valet handlar om, berättar Mattias Hägerlund.

Missa inte Sveriges bästa bevakning av USA-valet – direkt i TV4.

Gripandet av Navalnyj "Förskräckelse att ryska ledningen gör så här"

Johanna Melén är Rysslandskorrespondent på Sveriges Radio och kom till Ryssland för första gången på nittiotalet, samtidigt som Putin utsågs till landets premiärminister. Sedan dess har han suttit vid makten i 20 år, en period som kantats av konflikter, militär upptrappning och isolering från väst. Senaste månaderna har gripandet av regimkritikern Akeksej Navalnyj fått stor uppmärksamhet. Johanna kommenterar ryska myndigheters hantering av situationen. Hennes bok "Mina ryska vänner" är en redogörelse av Putins tid vid makten och hennes egen tid i landet.

Så hanterar du ditt barns pubertet

Puberteten kan vara en prövande och jobbig period - främst för barnet eller tonåringen men även för föräldrarna. Hur hanterar man den här fasen hos sitt barn utan att vara respektlös och pinsam? Psykologen Martin Forster svarar.