Körslaget - med Lottodragningen

Robert Wells leder kör i nya säsongen av Körslaget

Folkkäre Robert Wells är klar som körledare i årets omgång av Körslaget. Ni minns väl den rafflande finalen mellan Brolles och Joacim Cans körer? Nu är det Robert Wells tur att samla ihop en kör att fajtas med i Körslaget.

Robert Wells låter uppriktigt glad över att vara en av de körledare som i vinter ska samla ihop en kör och battla mot de andra kändisarnas körer.
– Det känns som att jag har lekt klart i tv-sammanhang på andra sätt, den potten har jag fyllt med råge, berättar Robert Wells.

Varför tackade du ja till Körslaget då? – Körslaget är feelgood, sann musikalisk glädje och alla behöver inte vara proffs. Gry är bra programledare, och det finns inget onödigt dissande av körsångare. Såna program får det gärna bli fler av. Dessutom är det coolt att det inte är Stockholmsbaserat.

Vi är vana att se dig vid pianot... kommer du klara dig utan? – Ja, det kommer kännas väldigt konstigt att inte spela piano, men lyckligtvis har jag dirigerat en del innan, berättar Robert Wells.

Du samlar ihop din kör i Falkenberg. Går det bra? – Jag har varit sommarbarn i Halland sen jag var 11 år, det är som mitt andra hem, jag älskar det! Vi ska ha audition senare i höst. Det går nog bra, Falkenberg har en stor körtradition, så det finns många duktiga sångare där.

Vad kan vi vänta oss för låtar från din kör om du får bestämma? – Jag är väldigt intresserad av 70-talsrocken, och är ett extremt ACDC-fan. Nu när jag har chansen hoppas jag kunna bidra med lite annorlunda körmusik.

Du är den första körledaren som offentliggörs… vems kör hoppas du få möta i Körslaget? – Jag hoppas bara det blir trevligt program, folk som bjussar på sig själva och får fram roliga körer. I somras spelade jag i Dalhalla med Joacim Cans kör och de hade en fantastisk stämning. Brolle-kören träffade vi också i Boden, de hade också grym stämning!

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.