Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Il Divo gästar Idol-finalen

Kevin Borg och Alice Svensson är inte de enda som står på scenen i Globen i Stockholm på fredag. De får sällskap av supergruppen Il Divo också.

Tidigare i vintras gjorde Il Divo efterlängtad comeback med albumet The Promise . Gruppen, som skapades av Simon Cowell , har tagit världen med storm och inte minst Sverige. På bara fyra år har kvartetten sålt över 24 miljoner album, varav 300 000 exemplar bara i Sverige.

Il Divo består av fyra operaskolade män; den amerikanske tenoren David Miller , den populäre franske sångaren Sébastien Izambard , den schweiziske tenoren Urs Buhler och den spanske barytonen Carlos Marin . Simon Cowell sökte under två års tid ungdomar från hela världen till gruppen, och inspelningen av deras första album startades 2004 just i Sverige. Gruppen har mottagit fyra svenska platinaskivor och två guldskivor.

The Promise har redan sålt platina sen det släpptes den 12 november och innehåller klassiker som Hallelujah, The Power Of Love, The Winner Takes It All och Amazing Grace .

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.