Bengts tips till nyårsmiddagen 2008

Sprudlande Champagne och glittrande bubblor genom hela festmåltiden! Det är Bengt Frithiofssons framgångsrecept som räddar nyårsmiddagen.

7549 Pol Roger Brut Réserve 325:- (4)

Torr,frisk stringent elegant med mineralton och härlig spänst.
Passar till: uppfriskande,apéritif som väcker smaklökarna och därmed aptiten. Rostade krutonger med foie gras de Canard och svart tryffel. Ostrontartar på oxfilé och vattenkrasse.

7686 André Clouet ,Brut Grande Reserve 249:- (4)

Fyllig och smakrik med inslag av Brioche , vinteräpplen och citrusfrisk avslutning.
Passar till: stekta havskräftor, hummer eller grillade pilgrimsmusslor.

7706 Asti Martini , Piemonte Italien 69:- (3)

Generös, öppen doft med ljusa russintoner, inslag av persika, päron och balanserad sötma.

Alkoholfria bubblor:

1945 Billabong Sparkling Brut , 0,5 %, Australien 8:- (3)

Persikatoner, inslag av grönt äpple och citrus.

1926 Chapel Hill, Sparkling, 0,5 % Ungern 37:- (3)

Toner av gula äpplen , grön melon och tydlig sötma.

1918 Mousserande jordgubbsvin 0,5 % Österrike 29:- ( 4)

Generös , ren jordgubbsmak med litet inslag av fläder. Välbalanserat med fint integrerad sötma. Fräsch avslutning.

Gott Nytt Vinår,
önskar Bengt.

Kristersson (M): Vi står redo att bilda regering

– Jag är beredd att bilda ny regering vilken dag som helst. Det finns förutsättningar för ren borgerlig regering om partierna vill ha en ny och bättre regering, sade Ulf Kristersson efter misstroendeomrösningen.

”Ibland är det svårt att vakna och överleva dagen”

Sepsis, som tidigare kallades för blodförgiftning, är en av våra vanligaste dödsorsaker i Sverige och cirka 40 000 svenskar drabbas årligen. Petra Kormos drabbades av sepsis efter sin första förlossning för cirka 4 år sedan och fick amputera båda fötterna för att inte bli rullstolsburen.

Första prognosen - så blir midsommarvädret

Årets kanske viktigaste väderprognos är här, så blir årets midsommarväder. Hur har vädret varit tidigare år? TV4Vädrets meteorolog Linda Eriksson tar oss igenom tidigare köld- och värmerekord och ger en färsk prognos för hela landet.

Så förblir du kompis med barnen i sommar

Sommarlov brukar stavas ledighet och mer tid till att umgås med barnen vilket lätt kan leda till bråk och konflikter. Men hur bråkar man egentligen med ett barn? Författaren och psykologen Jenny Jägerfeld guidar oss.

Bakslag för franska extremhögern

TV4Nyheternas Elisabet Frerot tar oss igenom veckans största utrikespolitiska händelser, bland annat om de franska regionalvalen, det historiska toppmötet mellan Joe Biden och Vladimir Putin i Genève och det kontroversiella valet i Iran.

Danmarks öde står på spel: ”Hela Parken ska gunga”

Sportens Ali Reza är på plats i Köpenhamn och bevakar fotbolls-EM. Ikväll måste det bli vinst för Danmark om de ska hålla sig kvar i turneringen. Ali Reza pratar även om Sveriges sista gruppspelsmatch som spelas på onsdag.

Partiet med total dominans på sociala medier

Emanuel Karlsten förklarar hur svenska politiska partier och deras partiledare använder sociala medier. Vilka har uppnått total dominans och vilka har fortfarande en bit kvar att gå?

Vänstern står fast vid att fälla Löfven

Vänsterpartiet och Nooshi Dadgostar står fast vid att fälla Stefan Löfven i dagens omröstning i riksdagen. Partiet godtar inte det förslag om förhandling mellan bostadsmarknadens parter när det gäller marknadshyror för nyproduktion, som statsminister Stefan Löfven och centerpartiets Annie Lööf lade fram på en gemensam presskonferens. Vänsterpartiet kommer att rösta för att fälla regeringen i dagens misstroendeomröstning klockan tio i riksdagen.

Detta händer om regeringen faller – talmannen förklarar

Det är ett dramatiskt läge i svensk politik just nu, och om några timmar vet vi hur det gått i misstroendeomröstningen. Riksdagens talman, Andreas Norlén berättar vilka olika alternativ som kan bli utgången under dagens omröstning.