Guldsolen till Maria Heiskanen

För femtonde året i rad delar Nils Petter Sundgren ut Nyhetsmorgons filmpris Guldsolen, som i år tillfaller skådespelaren Maria Heiskanen.

-Jag känner mig jättehedrad och lycklig. Nils Petter är ju mr Film! Just att det är han som valt mig av alla, det är underbart, säger Maria Heiskanen .

Så här motiverar Nils Petter Sundgren sitt val:
- För titelrollen i filmen Maria Larssons eviga ögonblick där hon visar djup inlevelse och värme.

I 15 år har filmrecensenten och krönikören Nils Petter Sundgren delat ut Nyhetsmorgons stora filmpris Guldsolen. I år har han valt ut Maria Heiskanen, för hennes rollprestation i Jan Troells Golden globe-nominerade Maria Larssons eviga ögonblick - som även valts ut som Sveriges Oscarsbidrag. Filmen är också nominerad till totalt 8 guldbaggar.

Tidigare vinnare av Nils Petters Guldsolen:
2007 Sofia Ledarp
2006 Rainer Hartleb
2005 Maria Lundqvist
2004 Mikael Persbrandt
2003 Ann Petrén
2002 Michael Nyqvist
2001 Sven Wollter
2000 Josef Fares
1999 Samuel Haus
1998 Lukas Moodysson
1997 Jan Troell
1996 Max von Sydow
1995 Bo Widerberg
1994 Suzanne Reuter

Antikvitetsskola med Li Pamp - ”Sverige gjorde succé i Paris 1925”

Intresset för antikviteter har ökat under den senaste tiden och nu är det premiär för Nyhetsmorgons antikvitetsskola med antikexperten Li Pamp. I dag pratar hon om världsutställningen i Paris 1925 då svensk och skandinaviskt design prisades och sattes på designkartan och uttrycket Swedish Grace myntades.

Obama och Springsteen poddar ihop - "Bjuder på sig själva"

En av veckans stora snackisar är att den tidigare amerikanske presidenten Barack Obama har startat podd tillsamman med rockstjärnan Bruce Springsteen. Den något oväntade podduon har blivit en stor snackis i USA.
Stefan Borg, USA-korrespondent: ”En del har höjt på ögonbrynen”.

Tipsen som räddar sportlovet

Sportlovsveckorna är i full gång och många hoppas på utelek i snö och skidbackar, men ibland sätter vädret stopp och det blir inomhusaktiviteter på schemat istället. Men vad ska man hitta på då? Svaret på den frågan har vår prylexpert Åsa Wallenrud!