Det okända

Tror du också på spöken? Sveriges främsta medier tar sig an kusliga fenomen och hemsökta hus för att hjälp människor som inte vågar sova utan tänd lampa!

Det här händer i vår

I tolv program besöker Caroline Giertz och medierna människor runt om i landet för att undersöka oförklarliga händelser.

Hemsökt medeltidskrog


Det okända besöker en medeltidskrog i Gamla stan i Stockholm. Personalen har märkt av oförklarliga fenomen som inträffar utan att någon befinner sig i närheten.

I hjärtat av Gamla stan i Stockholm ligger medeltidskrogen Sjätte tunnan. När Sofi Wardau tog anställning som restaurangchef där fick hon höra att restaurangen var hemsökt – något hon avfärdade som skämt. Men ganska snart insåg hon att det låg något i det.

Ölfat exploderar, robusta träbord välts omkull och kranar börjar rinna utan att någon synlig finns i närheten. Personalen hör dessutom röster och ser skepnader som går igenom lokalen. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med mediet Terry Evans till krogen för att försöka lösa gåtan.

Del 1 av 12.

Objudna gäster ockuperar övervåning


Caroline och Vendela besöker en familj i Östergötland som har oönskade gäster på övervåningen. Det har gått så långt att de enbart använder undervåningen.

När Hanna Björk och Daniel Pettersson flyttade in i sitt hus i utkanten av Grytgöl i Östergötland hade de höga förväntningar – äntligen skulle de ha gott om plats för hela familjen. Föga anade de att de inte skulle kunna använda ena halvan av sitt nya hem.

Undervåningen var trivsam och ombonad, men övervåningen verkade bebos av någon eller någonting. När familjen till slut tar mod till sig och flyttar in sina saker på övervåningen, då märker de att det som finns däruppe gör allt som står i dess makt för att behålla denna yta för sig själv.

Mediet Vendela Cederholm försöker tillsammans med programledaren Caroline Giertz att ta reda på vad det är som pågår på övervåningen i familjens hus.

Del 2 av 12.

Ny säsong av Det okända!

Den 29 augusti är det äntligen dags för en ny säsong av Det okända.
En stor nyhet är att publikfavoriten och mediet Lena Rangehag är tillbaka!

OBS! Programmet har ny sändningstid - onsdagar 21.00

Det okända är tillbaka – på ny dag

Programledaren Caroline Giertz är tillbaka i en ny säsong av Det okända. Tillsammans med några av Sveriges mest erfarna medium söker hon förklaringar på mystiska fenomen.

Säsongsstart för Det okända

Programledaren Caroline Giertz fortsätter söka efter förklaringar till mystiska fenomen när Det okända är tillbaka med en ny säsong - med start onsdag 16 augusti 21.00.

Trailer Det okända

Caroline Giertz fortsätter söka efter förklaringar till mystiska fenomen tillsammans med flera medium när Det okända är tillbaka med en ny säsong.

Det okända - extramaterial Alborgen

Soli Oveland fixade som vanligt i ordning på kvällen, innan ett konferensgäng skulle komma dagen efter. Till hennes förvåning möttes hon av en märklig syn när hon kom dit på morgonen för att ordna det sista.

Se hela Andreas Östlunds casting till Det okända

Andreas Östlund bor i Nyköping och arbetar som medium. Han håller i seanser, gör privata konsultationer och gör husrensningar i hemsökta hus. Sedan barnsben har Andreas varit medial och idag använder han den gåvan som ett verktyg för att hjälpa andra människor. Andreas förmedlar som medium budskap från den andra sidan och är en kanal till andevärlden. Han kan inte styra vilka andar som kommer fram, men hans övertygelse är att de budskap som kommer fram är menade att höras just då och där.

Här attackerar fenomen den låsta sovrumsdörren

En kväll när fenomenen börjar störa mer än vad de brukar stänger Fabian och Anna Zepeda in sig själva och barnen i deras sovrum och då attackerar fenomenden dörren.

Anmäl dig till Det okända

Nu söker vi nya spännande fall inför nästa säsong av Det okända. Behöver du hjälp av våra medium? Fyll i formuläret här nedan om du är intresserad och kan tänka dig att medverka i tv.

Linda Thelenius får hjälp av medier i det Det okända

Linda Thelenius, före detta Rosing, är med i nya säsongen av Det okända.
Bloggerskan kontaktade själv programmet efter att flera oförklarliga saker hänt i hennes hem.
- Man blir ju jätterädd, det är skitobehagligt, säger Linda Thelenius.

Ny säsong av Det okända i TV4 Plus i kväll 20:00

I kväll är det säsongspremiär för Det okända i TV4 Plus 20:00.
Jörgen Gustafsson beger sig till ett hemsökt pensionat Körningsgården på Höga Kusten där gästerna klagat på osaliga andar.

Han säger: Fan, fan, fan!

Mediet Lena Ranehag kommer till Anders och Hanna som vill ha reda på vem eller vilka som rör sig i huset och på gården.

Det här är Det okända

Det bankas i väggarna, saker flyttas, möbler släpas, dörrar öppnas och lampor tänds och släcks. Någon, som inte syns, är närvarande. I höst fortsätter det att spöka i Det okända.