Körslaget - med Lottodragningen

Magnus sade farväl till tittarna

Team Magnus fick nöja sig med en tredjeplats - och passade på att chatta med tittarna efter den snörpliga förlusten. Läs chatten här!

Magnus Carlsson: Hej allihopa! Nu sitter jag redo framför datorn så... sätt igång! / M.

Jenny Nilsson: Hej Magnus! vad tråkigt att du åkte ut i går. Tyckte att du var bäst. Har du något nytt projekt på gång nu när Körslaget nästan är slut? Ha det så bra. KRAMAR :-)
Magnus Carlsson: Hej o tack. Jag har lite ledigt nu under Melodifestival-perioden när det ändå är väldigt svårt att nå ut med t.ex. nya skivor o.dyl. men jag kommer dyka upp på klubbar här och där med mina dansbrudar. Efter det så hägrar en sommarturné!! Kram

anonym: heej hur känndes det att stå där och vänta på att Gry skulle säga vilka som kom till final???
Magnus Carlsson: Det känns hemskt. Man känner hur gärna kören vill fortsätta en vecka till och man rannsakar sig själv - "gjorde vi vårt bästa?", "var vi på topp" osv osv. Mycket som rör sig i huvet under de där sekunderna. Men jag har alltid tagit det här uppdraget med inställningen att det INTE är blodigt allvar och det har räddat mig från att vara besviken från igår tror jag.

David: Hur kändes det att åka ut??
Magnus Carlsson: Hmmm. Blandade känslor. Visst var det trist att ramla bort precis innan finalen... Men jag kände att vi gjorde vårt allra bästa igår och var stolt över mitt gäng så då fick det gå hur som helst :) . Jag tycker att vi var bäst igår. Ser man till hur min kör utvecklats och hur vi framgick i rutan igår så tycker jag absolut att vi var värda en finalplats!

Sofia: vad är din favorit film
Magnus Carlsson: Alien-filmerna är kanon. Tittar mycket på TV-serie DVD-boxar annars. Nip&Tuck, Brothers & Sisters, Desperate Housewives, Pantertanter osv osv osv osv.

David: Vad tyckte du var roligast i körslaget??
Magnus Carlsson: Gemenskapen med kören. Vi har sjukt roligt och har skrattat oss igenom de här veckorna.

hannah: Din kör gjorde ABBA-låten jättebra! Gillar du ABBA?
Magnus Carlsson: Jag är totalt bananas-galen i ABBA. Ända sedan dess att jag var tre har mitt musikliv kretsat kring dom. De var skälet till att jag en gång började sjunga och drömma om en artistkarriär. Jag älskar dom.

anonym: heej magnus vad tråkigt att du åkte ut jag tyckte att du förkännade en plats i finalen,kommer du umgås med din kör mer efter detta?
Magnus Carlsson: Ja det ska vi!! Vi ses redan nästa vecka i finalen och då tänker jag se till att vi går ut och käkar något i Stockholm och kramas lite! Dessutom kommer jag vilja ha med dom på mina kommande turnéer när de kan och har lust att "poppa upp" och sjunga lite!!

moa: vilken låt hade ni tagit om ni fick välja i finalen?
Magnus Carlsson: Då hade vi tagit Elvis Presley's "Cee Cee Rider" som e ihoparrangerad med "That's All Right Mama". Jag hade en nummeridé redan klar i huvet och allt. Hade varit roligt att avsluta serien med en sån låt!

Ynnej: Hej! Beskriv din kör med 3 ord:)
Magnus Carlsson: Sång. Skratt. Galenskaper. Och kärlek. Sorry - det blidde fyra ord ;))

Matilda: vad heter du mer än magnus carlsson??
Magnus Carlsson: Jag heter Lars Magnus Carlsson. Ville hellre heta Lars än Magnus när jag var liten och skrev det tillochmed på skolböcker ett tag. Men nu har jag vant mig... Det var inte så coolt att åka ut på turné dock och heta Magnus. Knappt något land utomlands som kan uttala det snyggt... Menmen. Jag brukar förkorta mitt namn ibland utomlands för att slippa alla konstiga uttal! Haha!

Anton D: Fattar inte hur ni kunde åka ut! Men jag saknade ditt missbruk av ordet "vidrigt" ;)
Magnus Carlsson: Haha! Gry försökte locka det ur mig men jag har använt färdigt det ordet nu... Igår var det pirrigt, men jag var nöjd med vår insats så jag var lugnare än förra veckan faktiskt!

rerre ;): Hej! Hur många gånger har du varit med i Melodifestivalen? Många kramar, rerre ;)
Magnus Carlsson: 2000-2002 med Barbados, 2003 o 2005 med Alcazar (var pausfåglar i Andra Chansen 2004), och 2006 o 2007 var jag solo. Så totalt blir det 7 gånger!

Magnus Carlsson: 2000-2002 med Barbados, 2003 o 2005 med Alcazar (var pausfåglar i Andra Chansen 2004), och 2006 o 2007 var jag solo. Så totalt blir det 7 gånger!

malin: Har du några barn? Ja eller nej
Magnus Carlsson: Inga barn. Vi har fyra hundar här hemma istället så det räknar jag som "barn". Haha!

Sofia: vem var bäst i kören
Magnus Carlsson: Går inte att svara på. Det var 20 olika röster och en del röster passade bättre till en viss sorts låtar än andra och vise versa. Jag gillar den blandningen av röster som Boråskören består av. Det är allt ifrån väna, ljusa stämmor till rockröster som river som sandpapper! Det är mixen av allt det där som blir så ballt!

hanna: Hur många år är du?
Magnus Carlsson: 34 år - på väg mot 35!

Madeleine, Udde: Jag blev riktigt orolig när jag läste att ni fått Håkan Hellström låten men wow vad bra ni gjorde den. Du är sååå duktig. Känns som om du verkligen lagt ner mycket jobb jämfört med övriga körledare. Ska ni sjunga nåt även i finalen?
Magnus Carlsson: Tack! Ja, det arret var kul att forma om. Det tog sin tid och energi. Och notpapper. Men när det satt så levererade min kör det helt outstanding!! Jag vet faktiskt inte vad som händer i finalen än. Jag antar att TV4 kommer att berätta det för mig inom de närmsta dagarna. Du får kolla på lördag! :)

hannah: Vilken ABBA-låt är din favorit?
Magnus Carlsson: Oj, svårt att svara på. Jag e lite trött på alla de där gigantiska hitsen som spelats sönder och samman. Så mitt val är nog på lite mindre okända låtar, "The Day Before You Came", "Slipping Through My Fingers", "Like An Angel Passing Through My Room" är helt underbara!!! Men det e svårt att välja någon specifik...

Anna: Du skulle ha vunnit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dun kör va BÄST !!!!
Magnus Carlsson: Taaack!! Det värmer :))))

Matilda: kan du allas namn i kören?skoja!!!
Magnus Carlsson: Haha!! Ja, det kan jag! Jag e hiskeligt dålig på namn, men med hjälp av ett papper med bild och namn på allesammans så pluggade jag in dom fort! ;)

Madde och Perni: Vill även tacka för den underbara spelningen på Scandinavium med Barbados. Har ni fler planer på såna spelningar framöver ;0), hade varit kul.
Magnus Carlsson: Hello girls! Ja det gigget var ett minne för livet för mig. Jag ska snacka med killarna i bandet om de känner för någon repris framöver kanske..? Håll koll på min hemsida så sladdrar jag så fort jag får/kan! Kram!

Jane the Flame: Hej och kraaam på dig Magnus! Superskoj att det är en sommarturné på gång! Är det många platser som får den stora äran att få besök av dig i sommar? :) Då har man nåt att se fram emot i sommar också. :)
Magnus Carlsson: Turnén är under bokning just nu så jag vet inte så värst mycket i nuläget. Men tanken är att det ska vara liveband, kör/danstjejer och jag på scenen. Och alltsammans ska kopplas till min greatest hits platta "Re:collection" är det tänkt! Kul!!!!!!

lila: Hej! din kör va grym! om det kommer körslaget nästa år vem tycker du ska vara med då? själv tyckter jag Charlotte Perrelli skulle vara kul att se i körslaget! KRAM KRAM PÅ DIG <3
Magnus Carlsson: Charlotte är ett himla bra förslag! Jag ska ta ett snack me'na!!

SY-Mona,Ludvika: Måste också få säga att jag tycker du har varit fantastisk på att blogga under Körslaget-veckorna. Så skoj att få hänga med på allt skoj = ) Du har liksom hållt igång Körslagetsidan på nåt vis. KRAM för det (också)!
Magnus Carlsson: TACK!!! (Och var var du igår..?) Ja, det var vansinnigt roligt att blogga om allt som hände bakom kulisserna. Jag kommer att fortsätta fram tills dagen efter finalen om jag får för TV4 tänkte jag. För det är ju fortfarande jobb som pågår ända fram tills dess. Kram!

Ewa: Har du fått förfrågan om att vara med i melodifestivalen i år? Ni var BÄST igår!!!!
Magnus Carlsson: Hmmm. Jag har fått höra förslag på låtar, men eftersom jag varit tydligt med ett "nej" ända från start så har det varit relativt lugnt på den fronten. Tack för komplimangen! Jag och kören tackar!

Jane the Flame: När får vi höra nya versionen av "Rosalita"? ;) Är så nyfiken på resultatet ju! ;D
Magnus Carlsson: Den kommer garanterat att vara med på turnén på något vis. När den kommer på skiva vette katten. Men jag ska undersöka det hela!! (kanske en specialnostalgisingel till sommaren kanske..?)

madeleine: Kommer du heja på Alcazar i Melodifestivalen ?
Magnus Carlsson: Absolut!!!!!!!!!

Sofia: Skulle du vilja var med i Let´s dance nästa år? Skulle vara jättekul=)
Magnus Carlsson: Jag har fått förfrågan i två år nu och tackat nej varje gång. Mest för att jag e nervig för uppdraget. Visst fasen kan jag dansa lite, men inte sån dääääär dans..? Det ser jättesvårt ut!!!!

Matilda: vilka va dina favoriter i dansbandskampen mina var scotts
Magnus Carlsson: Favvisarna var mina babes i CC & Lee samt gänget Highlights som åkte ut i en av deltävlingarna.

Frida: Kommer du att fortsätta blogga någonstans nu efter körslaget?
Magnus Carlsson: Det var så kul så jag ska kolla om jag kan fortsätta på något vis på min egen hemsida www.magnusonline.se ... Håll utkik!! :)

Sofia: Gillar du LOST? Längtar till den börjar igen! Kram på dig Magnus=)
Magnus Carlsson: LOST är toppen!! Lite rörigt dock med alla tidsförflyttningar osv osv. Och i nästa säsong blir det tydligen ännu rörigare. Haha!

beatrice: hur ser framtiden ut för dej ?? kram på dej magnus
Magnus Carlsson: MIn skiss är att ta det liiite lugnare i vår (dvs. lite klubbgig här och där). Sommaren blir det sommarturné och till hösten väntar ett projekt som är hemligt än så länge. Efter det så vill jag ut i svenska kyrkorna igen och sjunga julmusik (som jag gjorde i julas). Där emellan vill jag pressa in någon ny platta också, så det blir lite att göra framöver. Men det e kuuuuul!!!

Amanda herlin: hur mår du idag . amanda .
Magnus Carlsson: Jag mår bara bra. Huvudvärk, men jag antar att det är logiskt nu när kroppen kan slappna av för första gången på ett bra tag. Lite Alvedon bara så är jag på G igen!!

Agnes: har du tänkt göra nåt med din kör nu efter att ni åkt ut ?
Magnus Carlsson: Ja, vi ska förhoppningsvis dyka upp lite här och där och göra lite jobb. Vi har fått flera förfrågningar och måste bara undersöka så att alla kan och har tid! Håll koll på hemsidan!

Linnea: Vad är det värsta som kan hända precis innan direktsändning?
Magnus Carlsson: I "Körslaget" så skulle det väl vara att någon skulle bli akut kräksjuk innan sändningen. Alla har varit jättenervösa bakom kulisserna för där har alla möjliga sjukdomar härjat ganska hårt periodvis. För min egen del så är det väl kanske att något av mina "snabb-byten" av kläder skulle balla ur och att man inser att man verkligen inte kommer att hinna vara på plats när kamerorna sätts på... Usch. Paniiiik. Men jag klarade mig undan från det missödet!

Ulrica J: Vilken kör tror du vinner???
Magnus Carlsson: Nu när Borås e borta ur leken så tror/hoppas/vill jag att Hannas kör vinner. Den har utvecklats mest och har rätt output genom rutan, musikaliska , mjuk och skön attityd och är väldigt trevliga. Dessutom tycker jag oerhört mycket om Hanna så jag vill verkligen att hon står på guldpallen!

Orrac: Om Boråskören inte hade varit guldfärgad, vilken färg skulle du då vilja ha? ;)
Magnus Carlsson: Svart eller silver hade varit ballt! Jag fick panik när jag såg vilken färg vi fått först... Men jag vande mig och nu tycker jag att vi nog katten fick den glammigaste och showigaste färgen av oss allihop!

Ammy: Hur var det inne i Green Room? I ett program verkade ju Erik totalt hyperaktiv. Pratade ni mycket, eller koncentrerade ni er på uppträdandet?
Magnus Carlsson: Alla reagerar på olika vis. En del sitter ner och fokuserar sin energi inåt och andra hoppar runt i gardinerna som ekorrar, typ. Haha! Själv var jag ganska lugn och gick och småpillade med olika saker. Som att försöka få kontakt med mobilnätet för att blogga, vilket var totalt omöjligt periodvis...

Orrac: Vilket uppträdande av alla som Boråskören har framfört tycker du har varit bäst?
Magnus Carlsson: Oj. Svårt - det skulle vara som att välja mellan sina barn ju?!? Men jag gillar "Blame it on the boogie", "I Will Survive" och gårdagens nummer extra mycket! Men jag veeeeet inte!

Maja: Jag gillar din nya singel Walking In My Shoes men har inte sett den ute i butikerna? Jag har den bara på din samlingsskiva men vill ju såklart ha singeln oxå!
Magnus Carlsson: Singeln finns bara som Digital Download (de fysiska singlarna håller på att försvinna totalt och de görs inte mer...). Så gå in på iTunes så finns den där. Eller pejla in albumet "Re:collection". Men det hade du visst redan! :))

emelie: Hej magnus är du bra på friidrott?
Magnus Carlsson: Jag var faktiskt klassmästare i friidrott under hela mellanstadiet (eller var det högstadiet också...?). Minns inte riktigt. Nu har jag kommit ifrån sportandet utan tränar isåfall på gym med vikter alt. springer på löpbandet istället!

Annakey: kommer du att komma up till västerbotten npn gån i sommar?
Magnus Carlsson: Jag vill jag vill jag vill!!! Det är otroligt vackert uppe hos er!!

´claudia: Hejhej!!sorry för att ni åkte ut igår:( Vad tar du med dig mest av körslaget?? P.S. vad tyckte du om ERIK??
Magnus Carlsson: Mest kommer jag nog att ta med mig all den värme och knasiga galenskap som vi haft bakom kulisserna. Boråskören är helt outstanding!! Så är det bara!

Sofia: Måste ställa en dum men rolig fråga, hur många par skor har du hemma??...HAHHA!!
Magnus Carlsson: Massvis.... Jag måste ju ha dubbla uppsättningar eftersom jag både har privata dojjor samt en drös med skor som jag använder på scenen... (Knasig fråga - men kul!)

jassis: hur gick det till när du slutade i alcazar?
Magnus Carlsson: Vi tog en paus för att andas lite efter alla turnéer och utlandslanseringar. Och när sedan Alcazar skulle återuppstå så var jag redan för långt kommen i "Live Forever"-projektet.

Anna: Hej Magnus. trodde ni att ni skulle verkligen till finalen?
Magnus Carlsson: Vi hoppades och ville så otroligt gärna komma till finalen så klart. Men nu blev det inte så tyvärr. Men vi fortsätter säkert att ses och höras framöver!

hellbabe: Iiihhh...vad kul att du funderar på att blogga!! Det har varit superkul att följa dina eskapader under körslaget! Kram på dig din spjuver och bra jobbat!
Magnus Carlsson: Ja det vore kul om det gick att få ihop! Jag kommer isåfall länka det till hemsidan www.magnusonline.se så kolla där så ska jag trixa lite med det tekniska så länge! Kram tebax :)

iza: hejsan! bor du i borås igentligen eller e du bara uppväxt där?
Magnus Carlsson: Hejhej! Jag e uppväxt i ett samhälle utanför Borås som heter Fristad. Det ligger strax norr om Borås.

Maria: Hej Magnus, synd att du och din kör åkte ut. Ni förtjänade en plats i finalen! :D Kommer du göra några spelningar i Norrland framöver? Kram Maria. :))
Magnus Carlsson: Tack snälla! som sagt, jag kommer gäääääärna uppåt snart igen. Håll koll på era arrangörers hemsidor (och på min också) så håller vi båda tummarna! Kram / M

Magnus Carlsson: Tack alla som skrivit och frågat frågor hit till chatten! Nu ska jag kolla på inspelningen från igår och känna mig nöjd och glad. Jag e sååååå stolt över mitt gäng och det som vi presterat fram tills nu! Vi ses på www.magnusonline.se och ute i Sverige framöver hoppas jag! Kram på er alla! / Kapten Carlsson. Over and out. Beeeeeep.

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.