Bonde söker fru

Dejtingsugna singelbönder får hjälp med att hitta kärleken. Bönderna får brev från sina potentiella partners och väljer ut sina favoriter. Några av dem kommer så småningom att flytta in hos sin favoritbonde för att se om kärlek uppstår.

Bonde-Peter Gustafson om vinsten på Gaygalan

Bonde söker fru utsågs till Årets tv-program på den tioårsjubilerande Gaygalan, som arrangeras av tidningen QX. Tv4.se ringde upp Peter Gustafson för att gratulera.

– Det känns otroligt kul! Det känns förstås som att det är lite vår förtjänst – vi killar som var med, "böggänget" – att programmet fick priset. Folk tyckte att det var roligt att kolla på oss, att vi gjorde något bra. Och det är ju alltid jätteroligt att vinna pris.

Varför blev det Bonde söker fru som fick priset tror du?

– Det är jättesvårt att svara på. Men det är väl ett roligt program att följa. Det är glad-tv, riktig feel good. Det fanns mycket humor i det vi gjorde, utan att det för den sakens skull blev skandaler. Det var härlig vardags-tv.

Kändes det som att ni bögar var det udda inslaget i programmet?

– Man kan ju aldrig komma runt det, särskilt i ett sådant program som Bonde söker fru, som är så helylle. Det är på landet, det är traditionellt, och så kommer det in ett gäng killar som dejtar. Det är klart att vi var de annorlunda. Samtidigt är det nog därför det blev så uppskattat.

Vad har du fått för reaktioner på din medverkan?

– Jag var i Göteborg förra helgen när det kom fram en riktig a-lagare på gatan och sa på extremt bred göteborska att ”Det är ju du från Bonde söker fru. Jag och mina polare, vi är ju inte som du, men vi bara älskar dig!”. Det värmer väldigt att det kan komma fram någon helt okänd på det sättet berätta att han gillar det vi gjorde.

– Bögarna som röstade uppskattade att vi som var med är helt vanliga grabbar, som gillar vanliga saker och lever vanliga liv. Inte den där typiska frisörfjollan.

– Jag har fått reaktioner från alla möjliga håll och samtliga har varit positiva. Extra starkt har det varit när personer har hört av sig och berättat hur deras relationer till familjen har blivit bättre efter programmet. Särskilt en kille som kontaktade mig på nätet och berättade att han planerade att komma ut för familj och vänner. Vi hade kontakt under en period och när han väl tog steget gick det jättebra. Det kändes väldigt starkt att vara hans stöd och support under den här processen.

Under första säsongen var det bara manliga heterobönder, sedan en kvinnlig bonde och nu var du med som den första homosexuella bonden. Vad blir nästa grej?

– Haha, det skulle väl vara med flator i så fall. Men det känns väldigt tråkigt om man ska se det på det sättet, för det handlar bara om kärlek.

– Jag kan i och för sig förstå att det finns ett intresse för det könsneutrala, men är sorgligt om man tar med personer i programmet bara av den anledningen. Om det är killar, tjejer, bögar, flator, transor eller vad som helst ska inte spela någon roll när det är kärlek det handlar om. Däremot måste de som är med i programmet vara personer som har det där extra, så att det blir bra tv.

Till sist – det alla undrar över: Har du hittat kärleken?

– Jajamen, det har jag! Men jag vill inte säga något mer om det. Vad jag kan säga är att jag är jäkligt kär.

Beror det på att du har varit en offentlig person under hösten?

– Jag vill inte att det ska bli någon mediecirkus av det här. Jag måste skydda den stackars pojken! Nu drar jag mig tillbaka, haha.

Bonde-Patrik svimmade av på gården

Plötsligt svimmade skogsbonden Patrik Fernlund av på sin gård hemma i Kråksjö och fick föras i ambulans till sjukhus.

Pär tvingas lämna Linn i Bonde söker fru

Linn Regild från Färingsö i Bonde söker fru - Kärlek åt alla - har fått en koppling till Pär. Men de båda bönderna har det svårt att förena sina liv och när Linn är på singeldejt så lämnar Pär området eftersom han måste hem och jobba. ”Jag hoppas på det bästa och att jag kommer tillbaka.”

Isabelle till Pontus: Kan du tänka dig fler barn? - Bonde söker fru 2020

I ett privat samtal i Bonde söker fru går Isabelle rakt på sak – hur ser Skogs- och spannmålsbonden Pontus Mikaelssons framtid ut gällande fler barn? Var ser han sig om tre till fem år? Det är frågor som Isabelle vill ha svar på innan hon eventuellt får frågan om att följa med Pontus till hans gård. ”Det är en ganska stor grej.”

Sången som får Pontus att bryta ihop - Bonde söker fru 2020

Skogsbonden Patrik Fernlunds sång i Bonde söker fru till sin mamma som gick bort för tre år sedan blir för mycket för en av hans dejter, Pontus. Han stormar iväg i tårar och Patrik får leta upp honom. I samtalet kommer det fram att Pontus bär på mycket egen sorg. ”Det blev alldeles för mycket känslor.”
Patrik: ”Den mest omtumlande dejt jag har haft.”

Sök till Bonde söker fru i TV4

Är du bonde och sugen på att söka kärleken med TV4:s hjälp? Då ska du självklart söka till Bonde söker fru! Ta chansen att nå ut till hela Sverige för att hitta din potentiella livskamrat.

Bonde söker fru 2020: ”Ett snedsteg kan förändra hela livet”

Det är dags att göra valet vilka av kvinnorna och männen som bönderna Mats Thomsson, Patrik Fernlund, Erik Parai Arnesson och Pontus Mikaelsson ska bjuda i till gruppdejt i Bonde söker fru 2020. Och därmed skicka hem några för alltid. Men valen är inte lätta och männen våndas svårt.

Då har jubileumssäsongen av Bonde söker fru premiär

Inspelningarna av Bonde söker fru 2020 påverkades som allt annat av den pågående pandemin. Men med strikta riktlinjer för ökad säkerhet blev det ändå en lika fullspäckad bondesommar som vanligt. Den 23 september har programmet äntligen premiär.

Sök till Bonde söker fru - Jorden runt

Efter en fantastisk första säsong med kärlekssökande svenska bönder i Australien, Spanien och Mocambique kan vi nu avslöja att det blir en andra säsong av Bonde söker fru - Jorden runt 2021.