Så håller du rent i ditt sovrum

Sängkläder, gardiner, mattor och annat textil drar till sig mycket damm i sovrummet. Ett annat vanligt problem i svenska sovrum är smutsiga sängar, något vi sällan känner till. Marléne Eriksson, städexperten från tv-programmet Rent Hus, ger oss här sina bästa tips på hur man får det rent och fräscht i sovrummet.

Sängen är ofta det som är smutsigast i ett sovrum, säger städexperten Marlene Ericsson.
- Folk är dåliga på att vända sina madrasser, tvätta kuddar och täcken överlag. I de hem som jag har varit i kan det se bedrövligt ut, säger hon.

Tvätta

Marlenes rekommendation är att tvätta kuddar och täcken var tredje månad och vända på bäddmadrassen då och då.
- Jag tror inte ens att folk vet om att man faktiskt kan tvätta sina täcken och kuddar. Det borde alla göra eftersom där samlas så mycket bakterier.

Vädra

Att vädra sina sängkläder är ett annat sätt att få en renare och fräschare säng. Man ska inte heller bädda sängen eftersom kvalster trivs i värmen. Det ska helst vara luftigt i sängen.
- Hinner man inte byta sängkläder varje vecka som man bör då räcker det att man gör det varannan vecka. Jag har sett exempel hemma hos folk där de byter påslakan, örngott och lakan men lägger tillbaka dem i skåpet utan att tvätta. Det är inte bra.

Dammsug

Det är viktigt att dammsuga ordentligt i hela sovrummet, speciellt under sängen där damm samlas. Moppa gärna golvet fuktigt och titta noga så att du har dina lister rena från damm.

Fler tips till sovrummet:

  TV4 utvecklar ny dramaserie om Knutbyfallet

  PROGRAMINFORMATION
  TV4 och C More utvecklar en dramaserie som baseras på händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Serien regisseras av Goran Kapetanović (Kalifat) och bygger på Jonas Bonniers roman Knutby.

  Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie

  TV4 och C More gör en ny dramaserie av Hans Rosenfeldts senaste succébok Vargasommar. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester.

  Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

  Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

  Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

  År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

  Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

  Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

  Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

  Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

  TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

  Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

  Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

  Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

  Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

  Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

  TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

  TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

  TV4-fiera dina videomöten

  Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

  TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

  TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

  Till alla tittare

  Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

  Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

  Visselblåsning

  TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

  Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

  Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

  Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

  Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

  Ta med Ernst på semestern!

  Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.