Bygglov

Snickarna Matte Carlsson och Willy Björkman reser runt i Sverige med arkitekten Maria Kingsley i en trailer fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt och söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat.

Tips för säkrare el i huset?

Det är mycket att undersöka när man ska köpa bostad. Elen glöms ibland bort.

- Om man står i begrepp att köpa bostad kan det vara skäl att låta besikta elinstallationen lika väl som man besiktar andra delar av byggnaden. Fastighetsbesiktning innefattar oftast inte elinstallationerna. Om man är osäker på statusen av sin elinstallation kan man låta en kompetent fackman besikta elinstallationen och låta åtgärda upptäckta brister. Se till att alla uttag är petskyddade. Det är en en klar fördel om alla uttag även är jordade och skyddade av jordfelsbrytare med 30mA märkutlösningsström, vilket är ett krav om installationen är utförd senare än 1994, berättar Bosse Johansson från Elsäkerhetsverket.

Lilla elskolan

Inköpslista till Bygglov i Tidaholm den 16 februari 2016

Familjen Emanuelsson bor i en prästgård i Tidaholm. Huset är så stort att det är sällan familjen är tillsammans på samma plats. Bygglovstrion kommer till familjens undsättning och ger dem ett nytt kök som också blir en samlingspunkt för dem. Här hittar du inköpslistan till programmet.