Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Sanna och champagnelunch

Sanna Bråding berättar om kampen för att hålla sig borta från missbruket. Tony Berglund, före detta främlingslegionär, om vägen ur våldet och champagnelunch med Sanna Bråding, Anna Maria Corazza Bildt och Vanna Rosenberg.

Dagens gäst: Sanna Bråding berättar om sin kamp att hålla sig på rätt väg. För ett år sedan åkte hon fast för att ha sålt kokain och dömdes till fängelse. Det blev en vändpunkt på femton års destruktivitet när det gäller både mat och droger

temat om att följa sitt hjärta och göra annorlunda livsval får ni möta Tony Berglund som var en stökig ung man, som missbrukade droger och slogs. Inga män i hans närhet gick säkra, han ville slåss med alla. Som 23-åring gick han med i franska främlingslegionen. Efter ett år där uppstod en konflikt inom honom: hans hjärna hade inget emot att dö, men hans hjärta sa ifrån. Han berättar om vägen ur våldet och om att kontrollera mörkret som finns inom oss alla. I dag har han hittat en ny väg i livet som framgångsrik företagare och pappa.

Succétrion från "Mamma Mia!" är tillbaka på scenen och har premiär på Hamburger Börs ikväll med krogshowen PrimaDONNOR. Gunilla Backman, Sussie Eriksson och Charlott Strandberg har liksom Donna & the Dynamos känt varandra i 20 år och deras show tar vid där Mamma Miafilmen slutade.

Monika Ahlberg lagar läcker vårmat och i champagnelunchen diskuterar Anna-Maria Corazza Bildt, Vanna Rosenberg och Sanna Bråding moraldilemman.

Filosofiska salongen: Vad är ett gott samhälle?

Det är snart presidentval i USA. Ett val som delar det amerikanska folket. Det här väcker tankar och frågor om hur man bygger ett gott samhälle? Vad är ett gott samhälle? Filosofen Karim Jebari och författaren Martina Montelius gästar Filosofiska salongen.

Forskaren: Därför är fladdermöss så viktiga

Genom historien har förutsättningarna för liv på jorden förändrats, men en sak har varit samma i miljontals år – skiftningen mellan dag och natt. Nu håller människans instinktiva rädsla för mörker, i kombination med genombrottet för de billiga led-lamporna, på att rubba den rytmen. Fladdermusforskaren Johan Eklöf slår ett slag för natten i sin nya bok "Mörkermanifestet".

Jörn Donners son Otto: ”Pappa beskrev mig som ett misstag”

Vad händer när våra allra närmaste relationer ställs på sin spets och bryts - hur blir livet om man blir avvisad redan som barn? Otto Gabrielsson skrev ett avskedsbrev till sin far Jörn Donner men fortsatte ändå att längta efter hans kärlek.

TikTok-tvillingarna vill varna yngre – ”Unga ska säga nej till tobak”

Tvillingarna Iza och Elle Cryssanthander har miljontals följare världen runt på sina sociala medier och är extremt stora på plattformen TikTiok. Nu vill de använda sin makt och sin plattform till att varna för hur lätt unga kan luras in i ett nikotinmissbruk genom vilseledande reklam och lockande godissmaker som Hubba-bubba och hallonlakrits.

Så mycket kroppsvätskor gör vi av med under en livstid: ”Enorma mängder”

Över 20 000 liter svett. Så mycket producerar var och en av oss under en hel livstid. Professor Ulf Ellervik har koll på våra kroppsutsöndringar och varför de är så livsviktiga för oss. Hur mycket snor tror du att vi producerar under livet? Eller hur stor mängd sperma tror du att en man producerar under en livstid?

Författaren Ola Larsmo om den lilla människan som hjälte

”Översten” är en dramatisk historia - med verklighetsbakgrund - om svenska invandrare i Amerika, om människor som sökte ett bättre liv där borta men som ofta hamnade i en än djupare misär. Författaren Ola Larsmo berättar om den lilla människan som hjälte.

Kändistränaren om stökiga uppväxten: ”Slogs mycket”

Efter många år som Biggest Loser-coach och kändistränare berättar Mårten Nylén om känslorna kring att vara adopterad, om åren som stökig destruktiv slagskämpe och hur han själv vände sitt liv och valde en annan väg - att jobba som stuntman, livvakt och senare med träning och hälsa.

Så tränar du dina lungor efter covid-19

Så tränar du dina lungor och din andning efter Covid-19. Operasångaren och andningscoachen Emilia Feldt visar övningar för att optimera både andning och stämband. Anja L Sundberg var sjuk i 3 månader. Christopher låg i respirator 6 dygn. Båda har tappat styrka och kondition under sjukdomsperioden. Personlige tränaren Michael Angress hjälper dem att få krafterna tillbaka.