Fota semesterbilderna som Bingo Rimér

Allt fler äger en systemkamera och vill gärna ta så snygga bilder som möjligt. Hur får man då till semesterbilderna med det där lilla extra? Det vet fotografen Bingo Rimér. Här ger han sina bästa tips.
- Säg till objektet att sträcka på sig, säger han i Nyhetsmorgon.

Semestertider och dags att samla material till familjealbumet. Hemligheterna bakom hur man lyckas ta de där bilderna som är värda att rama in får du ta del av i Nyhetsmorgons egen fotoskola, där proffsfotografen Bingo Rimér ger sina allra bästa tips till semesterfotografen.

- Ett av mina bättre tips är att inte ställa upp hela familjen för fotografering i direkt solljus, då står folk och kisar. Är det riktigt mycket ljus ute kan du hellre ta bilderna i skuggan, där du kan få ett mjukt porträttljus.

Vare sig du har en systemkamera, kompaktkamera eller använder mobilen kan du få till snygga bilder.

Här är några av Bingos tips:

1. Vid starkt ljus - placera objektet i skuggan.

2. Säg till den/de du ska fota att sträcka på sig, folk har ofta dålig hållning.

3. Inomhus kan du med fördel fota svartvitt, glödljuset kan nämligen göra bilderna lite gula. Antingen att du ställer om kameran på att ta svartvitt eller så konverterar du bilden i redigeringen i efterhand. Om du ändå vill ha färg är det viktigt att du ställer in färgtemperaturen så att det kompenserar det gula ljuset.

4. Tänk på vad du har i bakgrunden när du plåtar inomhus - det syns på bilden!

5. Blixt kan även användas utomhus - om objektet har solen i nacken kan du få häftiga effekter om du ställer in blixten på högsta effekt.

6. Vill du ta fina lättklädda bilder på din partner - tänk på former, däri ligger ofta sensualismen.

I klippet ovan får du fler användbara tips av proffsfotografen Bingo Rimér. Dessutom betygsätter han tittarnas bilder och tipsar om hur man kan göra dem bättre.


Morgonmissen i Nyhetsmorgon som får alla att skratta

När Nyheternas Matilda Boza ska förklara ett telegram från Nyheterna om barn och pollenallergi blir det aningen förvirrat. Kaffe nån? Undrar Steffo efter att Matilda skyller missen på den tidiga morgonen.

Så bemästrar du mountainbiken

Intresset för mountainbike fortsätter öka - vilket bland annat märks på en ökad cykelförsäljning. Maria Forsblom får en genomgång i hur man håller fart och balans genom att stå rätt på cykeln. Mountainbike-coachen Lina Skoglund ger tips på vad du ska tänka på innan du ger sig ut i skogen.

Zlatan bröt mot regler: ”Det här får man inte göra”

Zlatan kan komma att straffas för comebacken efter att ha brutit mot Fifas regler och som grädde på moset har han också siktats på restaruang och därmed trotsat utegångsförbudet i Italien. Zlatan fortsätter att ständigt hamna i blåsväder. TV4Sportens Ali Reza väljer att citera sin kompis uttryck: ”Killen i grillen” passande uttryck för Zlatan som ständigt tycks vara utsatt för kritik.

Ny app sätter hållbarhets-poäng på varorna du handlar

Brukar du snurra bort sig bland olika eko-och kravmärkningar i affären? Nu lanseras en app där du enkelt kan scanna och direkt se hur hållbart ett livsmedel är. Charlotta Szczepanowski, hållbarhets- och kvalitetschef på Coop, berättar hur kunderna nu delar samma information som de anställda.

Medelhavsinspirerad fredagsmeny

Daniel Höglander och Niclas Jönsson ska driva Villa Dagmars restaurang som öppnar i slutet av april. Hos oss bjuder de på mat med medelhavskänsla. Det blir 3-4 st mellanrätter med smaker av saffran, koriander och lime.