Fota semesterbilderna som Bingo Rimér

Allt fler äger en systemkamera och vill gärna ta så snygga bilder som möjligt. Hur får man då till semesterbilderna med det där lilla extra? Det vet fotografen Bingo Rimér. Här ger han sina bästa tips.
- Säg till objektet att sträcka på sig, säger han i Nyhetsmorgon.

Semestertider och dags att samla material till familjealbumet. Hemligheterna bakom hur man lyckas ta de där bilderna som är värda att rama in får du ta del av i Nyhetsmorgons egen fotoskola, där proffsfotografen Bingo Rimér ger sina allra bästa tips till semesterfotografen.

- Ett av mina bättre tips är att inte ställa upp hela familjen för fotografering i direkt solljus, då står folk och kisar. Är det riktigt mycket ljus ute kan du hellre ta bilderna i skuggan, där du kan få ett mjukt porträttljus.

Vare sig du har en systemkamera, kompaktkamera eller använder mobilen kan du få till snygga bilder.

Här är några av Bingos tips:

1. Vid starkt ljus - placera objektet i skuggan.

2. Säg till den/de du ska fota att sträcka på sig, folk har ofta dålig hållning.

3. Inomhus kan du med fördel fota svartvitt, glödljuset kan nämligen göra bilderna lite gula. Antingen att du ställer om kameran på att ta svartvitt eller så konverterar du bilden i redigeringen i efterhand. Om du ändå vill ha färg är det viktigt att du ställer in färgtemperaturen så att det kompenserar det gula ljuset.

4. Tänk på vad du har i bakgrunden när du plåtar inomhus - det syns på bilden!

5. Blixt kan även användas utomhus - om objektet har solen i nacken kan du få häftiga effekter om du ställer in blixten på högsta effekt.

6. Vill du ta fina lättklädda bilder på din partner - tänk på former, däri ligger ofta sensualismen.

I klippet ovan får du fler användbara tips av proffsfotografen Bingo Rimér. Dessutom betygsätter han tittarnas bilder och tipsar om hur man kan göra dem bättre.


Idrottsungdomar har rensat kusterna: ”Fick ihop 40 säckar skräp”

I helgen har tusentals idrottsungdomar rensat Sveriges kuster från skräp. I fredags pratade vi med Alicia Björklund från Tjörns ridklubb om detta, och nu får vi en uppföljning. Mats Wesslén, VD på Städa Sverige, berättar mer om visionen att skapa ett skräpfritt Sverige.

Erik fixar prylar på fritiden – lagar andras saker gratis

Vissa saker kan vara svåra att laga själv och kanske leder det till att vi slänger många prylar som faktiskt hade kunnat gå att rädda.
Det här vill kocken och hemmafixaren Erik Fröderberg ändra på, och erbjuder därför människor att lämna saker till honom och så fixar han dem, gratis.

Sandja Säljös liv efter covid19: ”Jag behöver mina barn”

Sandra Säljö tränade aktivt när hon för ett år sedan blev svårt sjuk i covid-19 Det blev så illa att hon till slut vårdades i respirator. Här pratar Sandra om hur det är att vara så sjuk - och om hennes envisa kamp för att komma tillbaka.

Pedofiljakt i sociala medier sprids över världen

Emanuel Karlsten, journalist och sociala medier-expert, pratar om fenomenet pedofiljakt som varit stort på andra håll i världen och nu fått spridning även i Sverige. Vad innebär det och vilka risker finns med det här agerandet?

Storbritannien öppnar igen: ”Boris Johnson ska till frisören”

Storbritannien börjar under dagen lätta på landets corona-restriktioner och vissa verksamheter ska öppna igen.
Vår utrikesreporter Tomas Kvarnkullen är på plats i London och berättar mer om detta och hur vaccinläget ser ut. Han pratar även om begravningsceremonin av avlidne prins Philip.

Fortsatt oroligt i Belfast: ”Ungdomarna är frustrerade”

Rolf Porseryd pratar om våldsamheterna i Nordirland som har pågått i över en vecka. I veckan inledde USA och Iran samtal om att återuppliva det avtal som ska hindra Teheran från att skaffa kärnvapen. Han pratar även om den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj som har flyttats till en sjukhusavdelning efter att ha fått feber och hosta. Rolf avslutar i Myanmar där det är fortsatt

Fredrik Nylén bjuder på bullfest

Fredrik "Fika-Fredrik" Nylén bjuder på vaniljbullar på två vis. Och det är lättare än man kan tro, säger han. En utmärkt syssla på en söndag är det i alla fall.
Här får du fina tips på allt från deg till att snurra färdig bulle.
Receptet hittar du på Köket.se

Josefin tar för sig av kärleksbuffén: ”Ingen ring ännu”

2019 blev Josefin Johansson singel för första gången på väldigt länge. Och mycket har ändrats på kort tid. Det har bland annat dykt upp en massa spännande appar som breder ut sig som ett slags smörgåsbord, samtidigt som vi gått in i en pandemi. Dejtandet har lett till en föreställning som bygger på frågeställningen Vilket är värst, att tvingas vara ofrivilligt singel eller tvingas leva ihop med sin partner 24 timmar om dygnet under en pandemi.
Här bjuder Josefin på såväl handfasta dejtingtips som falluckor.