Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Miljardutdelning till svenska folket

Första skatteåterbäringen i dag • ”Vi har aldrig betalat ut så mycket pengar så tidigt”

I dag onsdag betalas de första pengarna ut för de lyckliga som fått tillbaka på skatten. Och det blir en rejäl utdelning. Drygt 18 miljarder kronor ska betalas ut till strax under 2,5 miljoner personer. Ett tydligt mönster i årets deklarationer kan ses redan nu och det är att färre gjort avdrag för resor till och från jobbet, då fler har jobbat hemma på grund av pandemin. Johan Schauman, deklarationsexpert, gästar Efter fem och berättar vilka det är som får återbäringen redan under onsdagen.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Sveriges mest okände komiker: "Alla kan inte vara bäst"

Komikern Niklas Andersson brukar skämta om att ingen känner igen honom. Nu är han aktuell med föreställningen "Medelmåttan från Hisingen". Efter fem-redaktionen har tagit fram förslag på några namn som skulle kunna göra honom lite mer känd.

Här spårar intervjun med bröderna Norén ur efter teknikstrul

Den digitala musikfestivalen ”Låt live leva” startade förra året med anledning av pandemin som lamslog branschen. Festivalen sänds från åtta olika scener runt om i landet och bland artisterna finns Sara Klang, Fricky och bröderna Gustaf och Viktor Norén. Teknik i all ära, men ibland fungerar den helt enkelt inte så bra – vilket blev tydligt när vi ringde upp bröderna.

Christin blev årets mästerkock: ”Jag har en jäkla målmedvetenhet”

Efter flera smaktester, grupputmaningar och elimeneringstävlingar stod det till slut klart i går kväll att Christin Kashou blir Sveriges mästerkock 2021. Kashou blev också historisk då hon var den första deltagaren någonsin att inte vara med i en enda elimineringstävling genom tävlingens gång. Vi pratar även med jurymedlemmen Markus Aujalay om varför han Christin vann.