”Väldigt mycket trafik hit”

Så är läget i Sälen under sportlovsveckan

Samtidigt som smittspridningen ökar och myndigheterna varnar för en tredje Corona-våg så är det nu dags för Stockholms sportlovsvecka. Vår reporter Maria J Holmgren är plats i Sälen och rapporterar om läget. Enligt henne var det mycket trafik på vägen till skidorterna och en del trängsel. Men på plats är det ingen trängsel.

- Det är något färre här, men ändå en bra mängd människor, säger Jonas Bauer, destinationschef SkiStar Sälen.

Skistar har gjort flera åtgärder för att kunna hålla öppet. Det handlar bland annat om digital incheckning, stängda värmestugor och köfållor till liftarna.Carro besöker en hönsgård ”Det här är KBT för mig”

Det har blivit allt vanligare att skaffa höns, även om man är storstadsbo, berättar vår flygande reporter Carolin Björnerhag som besöker en hönsgård i Hjorthagen. Det går utmärkt att ha hönor i stan, berättar en av hönsskötarna Kerstin Marselius som varit med från start för 25 år sedan. Karin Foureaux som vuxit upp med hönor och färska ägg berättar hur bra det är för barn i stan att umgås med djur.

Bröderna Norén: ”Amerika är vår tids Jerusalem”

Det finns en fara i att drömma – man riskerar att gå miste om verkligheten, samtidigt som drömmarna leder oss framåt. Musikerna Viktor och Gustaf Norén berättar om sin syn på drömmar i allmänhet, och om Amerika i synnerhet.

Här lockas sjukvårdspersonal med glass och fiskekort

Bräcke kommun testar en annorlunda metod för att få vårdpersonal under sommarperioden i år. Där lockar man med förmåner som gratis boende, glass, hårklippning och fiskekort. Målet är att slippa betala dyra bemanningssjuksköterskor.
Emelie Wennstig, chef för hälso- och sjukvårdspersonal Bräcke: ”Vi försöker tänka nytt och annorlunda”.

Fredrik Nylén bjuder på bullfest

Fredrik "Fika-Fredrik" Nylén bjuder på vaniljbullar på två vis. Och det är lättare än man kan tro, säger han. En utmärkt syssla på en söndag är det i alla fall.
Här får du fina tips på allt från deg till att snurra färdig bulle.
Receptet hittar du på Köket.se