Dubbla guld - Rolfö årets anfallare

Ligaguld och cupguld – samt en andraplats i Champions League. Fridolina Rolfös år har varit något alldeles extra och nu får hon motta priset som ”Årets anfallare”.

Fridolina Rolfö har tagit klivet och blivit Sveriges stora offensiva stjärna. Förutom ständig leverans i landslaget har hon det här året även presterat på högsta nivå i klubblaget Wolfsburg. Wolfsburg vann det här året både ligan och cupen och när man tog sig till final i Champions League via seger mot Barcelona så var det just Fridolina Rolfö som satte det matchavgörande målet.

När hon ser tillbaka på året så är det just matcherna i Champions League som varit höjdpunkten.
- Det var fantastiskt att får vara med. Och att få avgöra i semifinalen var otroligt häftigt, säger Rolfö.
Hon tycker själv att hon tagit stora kliv under året.
- Har växt i min roll, tagit ett stort ansvar i laget. Jag har spelat många matcher och tagit många titlar.

Rolfö har nyligen kommit tillbaka från en otäck hjärnskakning och är nu åter i det svenska landslaget
- Nu mår jag bra. Jag längtar efter att få komma tillbaka till landslaget och har en kvalmatch kvar. Det ska bli jätteroligt.

Ståle Solbakken gäst i Lundhs podcast

Ståle Solbakken är gäst nummer 295 av Lundhs podcast. Den norska förbundskaptenen pratar om att ersätta Lars Lagerbäck, om möjligheterna att nå VM i Qatar 2022, om den norska mästerskapstorkan sedan EM 2000, om talanger som Ødegaard, Håland och Sørloth och om varför norska landslaget inte kommer åka på träningsläger i Qatar.

Kanadensiskt samarbete sänkte Frölunda

Efter tio raka förluster står nu Linköping på två raka segrar. På tisdagskvällen låg lagets kanadensare bakom bortasegern mot Frölunda i Scandinavium.

Sörenstam försvarar beslutet

Annika Sörenstam fick hård kritik efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från Donald Trump. Nu uttalar sig golflegendaren för första gången.

Skicross-VM till Sverige

Nu är det klart att skicross-VM kommer att genomföras i Sverige och Idre Fjäll. Tävlingarna kommer att genomföras på Idre Fjäll om fyra veckor, 11-13 februari.

Möt SHL:s längsta forward

Frölundas 19-åring Elmer Söderblom är över två meter lång och väger 108 kilo.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.

Håkan Loob - Sveriges vigaste 60-åring?

I vår intervjuserie "Wikegård vs" har Niklss Wikegård träffat legendaren Håkan Loob hemma i Karlstad. Samtliga Niklas Wikegårds möten finns att se på C More.