Mode i Nyhetsmorgon söndag 14 februari

Mode med Martin Hansson, 14 februari

Docka nummer 1
Vit jacka från A Day’s March 
Khakiskjorta med zip från Arket 
Byxor från Arket 
Bälte från Arket
Solglasögon från EOE Eyewear

Docka nummer 2
Blårandig tröja Celine
Svart jacka Filippa K
Byxor från Filippa K 
Baseball-keps från Eton

Docka nummer 3
Brun mockajacka från GANT
Sweater med dragkedja från Tiger of Sweden
Sweatbyxor från Tiger of Sweden 
T-shirt Filippa K
Solglasögon från EOE Eyewear 

På bordet 
Stickad brun tröja från Rose & Born
Vit skjorta från Oscar Jacobson 
Beige sneakers från Myrqvist 
Svarta loafers från Myrqvist 
Vita sneakers Filippa K 

På klädstång 
Grön tröja med zip från Samsoe Samsoe 
Svart trenchcoat från Tiger of Sweden
Blå randiga skjortor från GANT

Vit/blåa klänningen på dockan från Hugo Boss.

Här är hetaste badmodet

Sommaren är här och då är den stora frågan: vad gäller i år på stranden, i vattnet och på after beach? Stylisten och modejournalisten Frida Zetterström vet!

Mayas vintips till sparrisen

Maya har valt ett tema, nämligen druvan Chenin blanc, till Norbert Langs sparris. Det är en grön druva från Loiredalen. Även Sydafrika producerar mycket av denna druva, men där går den ofta under namnet steen. Chenin blanc är en av få druvor man kan göra både torrt, sött och bubblande vin av – och sommelier Maya Samuelsson har med sig alla dessa tre varianter!

Här är bästa krim-böckerna till påsk

Påsken kan bli en intensiv läs-helg, kanske särskilt såhär i pandemitider. Varför inte krydda tillvaron med lite spännande krim-läsning? Men vad ska man läsa? Jo, det vet våra pålästa bok-tipsare, Johan Anderblad, författare och läsinspiratör, och Jenny Lindh, bibliotekarie och bokrecensent.

Möt våren i färg – Frida om vårens hetaste färger

Våren gör entré på riktigt och suget efter lättare kläder i härligt uppiggande färger har kanske sällan varit så starkt efter en tung höst med pandemin. Allt om vårens färger, mönster och tyger kan Frida Zetterström, stylist och modejournalist.

Boktips: Hitta inspiration till vårens odling

Våren står för dörren och för många börjar det klia i fingrarna av odlingslusta. För praktiska råd och inspiration bjuder trädgårdsmästaren Victoria Skoglund och floristen Johan Munter på lite boktips, både för de som är gröna i trädgårdsvärlden och de redan insnöade.

Så skapar du ett rum i rummet

Andrea Brodin ger sina inredningstips för hur du skapar fler funktioner för ett rum. Ett behov som har ökat för många under pandemin när man jobbar hemifrån.

Tipsen som räddar sportlovet

Sportlovsveckorna är i full gång och många hoppas på utelek i snö och skidbackar, men ibland sätter vädret stopp och det blir inomhusaktiviteter på schemat istället. Men vad ska man hitta på då? Svaret på den frågan har vår prylexpert Åsa Wallenrud!