Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:19

S: Priskommission ska pressa livsmedelskedjan

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en priskommission som ska hålla koll på matpriserna, och den ska ta sikte på hela livsmedelskedjan.

– Vi föreslår att regeringen omedelbart inrättar en priskommission på livsmedel, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Relevanta myndigheter och konsumenter ska vara med i kommissionen också, förutom livsmedelsproducenterna och regeringen.

Läs mer

Idag 13:16

Bekräftat: Minst 39 döda i mexikansk storbrand

Minst 39 migranter dog i en brand som bröt ut i ett migrationscenter i en mexikansk stad vid den amerikanska gränsen, uppgav den mexikanska regeringen på tisdagen, rapporterar AFP.

"Inrikesministeriets nationella migrationsinstitut (INM) beklagar dödsfallen - hittills - av 39 utländska migranter, orsakade av en brand", står det i ett uttalande.

Läs mer

Idag 13:01

Andersson efter storbråket: Extremt dåligt av mig

Svenska fotbollförbundet kallade till pressträff på tisdagseftermiddagen efter förbundskaptenen Janne Anderssons uppmärksammade bråk med Bojan Djordjic under måndagskvällen.

– Det var ett efterspel som inte var bra. Jag har försökt söka Bojan, säger Andersson under pressträffen.

Det var när Viaplays expert ifrågasatte mittfältaren Jesper Karlssons brist på speltid som Janne Andersson miste kontrollen på måndagskvällen.

– Jag kommer till studion och är glad. Vi bytte in Jesper Karlsson som gör ett mål och är så glad för hans skull, han gör ett fint frisparksmål. Sen får jag den typen av frågor. Då överreagerar jag på ett sätt jag inte ska göra. Extremt dåligt av mig, fortsätter Andersson.

Läs mer
Senaste dygnet

Efter brutala mordet – nu vill justitieministern se lagändring

Dna-träff efter mordet på Marie – läggs ner på grund av preskriptionstiden

Marie Johansson hittades brutalt huggen till döds i affären där hon arbetade, i Göteborg 2005.

Det fanns gott om dna på brottsplatsen och hundratals kvinnor har topsats genom åren men det var först i fredags som en kvinna, som var aktuellt i ett annat ärende, visade sig vara en match.

Men trots dna-matchen kommer man inte ens att kunna förhöra den misstänkta kvinnan då polisen tror att mördaren bara var 17 år vid tillfället och fallet kommer att preskriberas.

Nu säger justitieminister Gunnar Strömmer att regeringen vill ändra preskriptionstiden.

– Vi kommer gå vidare med en utredning som inte tagits vidare tidigare, som till att börja med kommer att höja den här preskriptionstiden från 15 till 25 år. De skulle man fånga många fler fall, säger Strömmer.

Ett nästa steg är att utreda slopad preskriptionstiden helt, i enlighet med Tidöavtalet.

Se intervjun med Gunnar Strömmer i spelaren ovan.

Mordmisstänkt går fri trots dna-träff: ”Luften går ur”

Mordmisstänkt går fri trots dna-träff: ”Luften går ur”

Därför preskriberas Stuvkällarmordet 2005 – trots dna-bevis

Därför preskriberas Stuvkällarmordet 2005 – trots dna-bevis