Advokater, lärare och vapenfrälsta – de är gripna efter stormningen

Riskerar att fällas för bland annat inbrott, skadegörelse och våldsamt upplopp

Sociala medier sköljdes över av bilder från onsdagens stormning av Kapitolium. Bland de mest spridda var en bild på en leende man i stickad Trumpmössa som bär iväg med talmannen Nancy Pelosis talarstol. Efter att mannen blivit igenkänd av boende på sin hemort har han nu gripits av FBI. Mannen, en 36-årig psykologistuderande flerbarnspappa, har nu häktats i väntan på åtal.

En annan som deltog i stormningen och som nu har identifierats är den man som fotograferades inne på Nancy Pelosis kontor. Mannen är känd i sin hemstat Arkansas för sitt engagemang för allas rätt att bära vapen.

Efter att polisen vädjat om hjälp med att identifiera personer från upploppen sitter just nu ett tiotal gripna. Bland andra den man som på flera bilder syns inifrån Kapitolium iförd en vikingadräkt med horn.

Flera av personerna som deltog i intrånget har förlorat sina jobb efter att ha blivit igenkända. Bland dem finns försäljare, lärare och advokater.

De som identifieras riskerar att fällas för bland annat inbrott, våld mot tjänsteman, skadegörelse och våldsamt upplopp.

Relaterat


Program från TV4