Extern länk
Början på sidans innehåll

Efter fem

Efter fem

Intervjuer, senaste nyheterna och snackisarna varje vardag 17 till 19 och varje söndag 17 till 20. Intervjuer, nyheter och snackisar. Vardagar 17–19 och söndagar 17–20.

VM-hotell i Qatar nekar homosexuella gäster

Stora protester i sociala medier • TV-profilen Edvin Törnblom reagerar på beskedet

Uppdaterad: Publicerad:

Bristen på mänskliga rättigheter fortsätter att aktualiseras inför fotbolls-VM i Qatar, det här är något som har uppmärksammats i sociala medier under torsdagen. Detta efter att SVT tillsammans med NRK och DK har gjort en granskning inför fotbolls-VM, som visar att flera hotell säger nej till homosexuella som vill boka hotellrum tillsammans.

Några av hotellen, som är listade på fotbolls-VM:s hemsida, rekommenderar i stället homosexuella att inte visa att de är gay för att få boka ett rum tillsammans. Medan andra säger tvärnej, och det här rimmar ju onekligen illa med Fifa:s motto om att fotbolls-VM är för alla.

Stora protester i sociala medier

En som har reagerat starkt på det här beskedet är TV-profilen Edvin Törnblom som skriver så här på sin Instagram: ”Ska vi göra en favorit i repris och kommentera en drös med prideflaggor på ett av hotellen?” . En uppmaning som nu har tagit extrem fart på Instagram-sidorna tillhörande hotellen som nekar homosexuella att boka en natt ihop.

I spelaren ovan: Så reagerar personer på sociala medier.