Här grips misstänkte våldsmannen – flera har livshotande skador

”Vetlandaborna är i chocktillstånd” • Gick till attack på fem olika platser • Terrormotiv utreds

En beväpnad person har skjutits i samband med ett gripande i Vetlanda. Mannen är förd till sjukhus med oklara skador.

Patrullerna larmades till platsen vid 15-tiden under onsdagen sedan mannen skadat åtta personer med ett tillhygge i de centrala delarna av staden.

Mannen är i 20-årsåldern och greps i närheten av en skola, men polisen vill inte uttala sig om vilket tillhygge som användes vid attackerna.

Senare på kvällen meddelade polisen att ärendet rubriceras som försök till mord, men att man utreder en eventuell terrorkoppling. Totalt är fem olika platser avspärrade i de centrala delarna av Vetlanda, och polisen har inlett en särskild händelse och arbetar med en stor resurs.

Sent på onsdagskvällen meddelade Region Jönköping att tre av de skadade personerna har livshotande skador. Två personer är allvarligt skadade medan två är måttligt skadade och en är lindrigt skadad.

Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) meddelar skriftligen att han tänker på de personer som skadats i Vetlanda och deras anhöriga.

”Jag fördömer det här fruktansvärda dådet. Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft”, lyder hans meddelande.

TV4Nyheternas utsände i Vetlanda, Mikael Nilsson, rapporterar om en stad som känt på våldets grymma ansikte.

–Vetlandaborna är i chocktillstånd, säger han.

För det senaste i ärendet, och filmerna från gripandet – titta i spelaren ovan.