"J.R." om nyinspelningen av kultserien Dallas

Snart sänder TV4 nyinspelade avsnitt av den klassiska såpoperan Dallas. Nyhetsmorgon träffade J.R. själv, skådespelaren Larry Hagman.

”Försäkringskassan måste sluta med egna regelverk”

I september 2015 gav dåvarande socialförsäkringsminister Annika Strandhäll Försäkringskassan ett uppdrag. Sjuktalen skulle ner och färre skulle förtidspensioneras. Dom som fick betala priset - var de kroniskt- och psykiskt sjuka som varit sjukskrivna under lång tid.
Dom började då få avslag på sina ansökningar när Försäkringskassan ifrågasatte både de sjuka och deras läkares diagnoser.
Det här menar Niklas Alterfalk som är forskare och har skrivit boken Avslagsmaskinen - Byråkrati och avhumanisering i svensk sjukförsäkring.
Här svarar ansvarig minister Ardalan Shekarabi på kritiken: ”Vi måste förändra reglerna”

Alice Bah Kuhnke: ”Tydligt bakslag mot mänskliga rättigheter”

Igår demonstrerade personer utanför Polska ambassaden för att stötta upp demonstrationerna mot att skärpa aborträttigheterna i Polen. Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna och Alice Bah Kuhnke (MP) är uppriktigt oroade över utvecklingen och, menar att stödet till Polens kvinnor är av största vikt. ”Agerar vi inte nu – vet vi inte hur det slutar”, säger Bah Kuhnke.

”Halloween traditionens härkomst har inget med USA att göra”

I helgen firas Halloween i landet och det växer sig allt starkare som tradition i Sverige. Många tror nog att fenomenet kommer från USA men så ligger det inte till. Historiepoddaren Urban Lindstedt ger den rätta versionen. I USA debatteras det om de verklingen ska hålla fast vid den hedniska traditionen, menar Lindstedt.

Patrik valde dagens trisslott med fyra ögon

Morgonens trisskrapare Patrik Skattberg från Varberg hade ögonförstärkning inför skrapet. Vinsten då - ”Det blir la till att fira”. Grattis Patrik!

”Bara under det här inslaget dör 2000 hajar för hajfenssoppa”

Runt 100 miljoner hajar dödas varje år - de flesta för att göra hajfenssoppa. Den brutala fiskemetoden där fenorna skärs av är förbjuden i Sverige och EU - men ändå får man sälja soppan på restauranger. Några som brinner för att stoppa soppan och hindra utfiskandet av haj är marinbiologen David Bernvi och programledaren Doreen Månsson.

Priserna för djursjukvård skenar

I ett fall som granskats av TV4Nyheternas nästan fyrfaldigas fakturan när veterinären fick veta att djuret var försäkrat.

Coronavaccin tillgängligt i januari "Tillräckliga doser till alla"

Om allt går enligt plan är vi nu bara ett par-tre månader från att kunna börja vaccinera mot covid-19 i Sverige. Läkemedelsbolagen håller på med sluttester på människor, och EU har avtal klara med tre olika bolag. Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström, som också ingår EU:s förhandlingsteam, säger att det kan bli aktuellt med vaccin vid årsskiftet.
Richard Bergström, vaccinsamordnare i Sverige

Wanda om Orca: ”Djupt imponerad av Josephine Bornebuschs otroliga gehör”

I dagens filmpremiärer har Wanda Bendjelloul laddat upp med en massa svenska premiärer. Detta eftersom streamingtjänsterna valt att anlita kända regissörer till att göra serier för dom. Här betygssätts serierna ”Kärlek & Anarki”,
”Orca”, ”Björnstad” men också Borats Subsequent Moviefilm hinns med. Missa inte veckans filmrecensioner.

Marcus: Regeringen kör över LO

Det ser ut att bli en lösning i Las-frågan nu, menar Marcus Oscarsson. Stefan Löfvens smala lycka är att Metall också öppnat för ett nej till LO:s krav att inte godkänna uppgörelsen i Las-frågan.

S säger nej till Las-utredningen

Socialdemokraterna vill inte gå vidare med den omtvistade las-utredningen. Detta meddelade Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) vid en presskonferens.

Så ska vi orka hålla i restriktionerna: ”Stå emot passiviteten”

Coronakrisen ser ut att bli längre än vad många hade räknat med, och man har börjat prata om att en coronatrötthet har börjat infinna sig. Filip Arnberg, docent i klinisk psykologi och expert på katastrofpsykologi tar tag i frågan hur vi ska göra för att orka hålla i. Det är läge att växla upp och starta om, men tappa inte sånt som gör dig glad.

Marcus: Trumps väljare struntar i brutna vallöften

Marcus Oscarsson synar Trumps tidigare vallöften och trots att de inte på långt när är uppfyllda står kärnväljarna troget kvar. Även om Trump skulle skjuta någon på öppen gata så skulle hans mest hängivna väljare rösta på honom i alla fall, åtminstone enligt Trump själv.

Senaste nytt om coronapandemin: ”Nu är vi vid vargen kommer”

Den högsta dygnssiffran sen pandemin startade uppnåddes i Sverige igår. ”Det är allvar nu”, säger smittskyddsläkaren Eva Melander. Vår utrikeskorrespondent Jona Källgren rapporterar om hur Tyskland har sett en fördubbling av antalet smitta under senaste veckan. Allt pekar åt fel håll, säger Källgren.

Marcus: Så har det gått med Trumps alla vallöften

Mycket händer just nu i USA inför valet. Flera svingstater står och väger och samtidigt har Biden chans att vinna i klassiska republikanstater som Texas. Marcus Oscarsson ger senaste nytt från slutspurten i USA-valet. Bland annat tar Oscarsson upp huruvida Trumps tidigare vallöften hållits eller inte.

Så slutspurtar Trump och Biden: ”Oron för corona gynnar Biden”

TV4 Nyheternas politiske kommentator Ann Tiberg är på plats i Tampa, Florida.
Biden står på gasen och har ökat sin närvaro nu när de går in i spurten och försöker utöka sin närvaro. Detta medan Trump går till sina kärnväljare och litar till att rösterna räcker.