Kim Säwström och Frida Abrahamsson berättar om serien Underbart är kort

I dokumentärserien Underbart är kort har huvudpersonerna en sak gemensamt: ingen av dem är över 150 centimeter. Huvudpersonerna Kim Säwström och Frida Abrahamsson gästade Nyhetsmorgon för att berätta om projektet

Kim Säwström berättar om varför han ville vara med i dokumentärserien:
- Jag vill döda myter och ge folk en inblick i hur det är att vara kortvuxen. Det kan vara myter som att fortvuxna inte lever lika länge eller att kortvuxnas penisar inte är lika långa som normallångas.

Både Kim Säwström och Frida Abrahamsson berättar att de vill visa att kortvuxna lever likadana liv som alla andra och ser likadana ut på insidan som alla andra.
- Vi vill visa att vi lever som alla andra människor i princip. Att vi är glada och positiva människor också. Vi har samma mål som andra människor. Det är ingen skillnad på oss här inne, säger Kim Säwström.


Priserna för djursjukvård skenar

I ett fall som granskats av TV4Nyheternas nästan fyrfaldigas fakturan när veterinären fick veta att djuret var försäkrat.

Coronavaccin tillgängligt i januari "Tillräckliga doser till alla"

Om allt går enligt plan är vi nu bara ett par-tre månader från att kunna börja vaccinera mot covid-19 i Sverige. Läkemedelsbolagen håller på med sluttester på människor, och EU har avtal klara med tre olika bolag. Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström, som också ingår EU:s förhandlingsteam, säger att det kan bli aktuellt med vaccin vid årsskiftet.
Richard Bergström, vaccinsamordnare i Sverige

10 kungliga krokodiler kläckta på Kolmården

Kungens krokodiler på Kolmården har blivit föräldrar. Det är inte mindre än 10 stycken kubakrokodiler som har kläckts. "Vi blev väldigt överraskade" säger Rickard Sjödén från Kolmårdens Tropicarium.

Här betygsätts kvinnorna av sexköparna "Acceptabel för töm och glöm"

Var sjunde man har en positiv inställning till att personer köper sex. Det visar en Sifoundersökning från organisationerna RealStars och Child10 som släpps idag tillsammans med rapporten ”Sexköparens värld”. En ny undersökning visar hur kvinnor recenseras som varor.
– Sexköparna ser kvinnornas kroppar som en produkt som man förbrukar, vilket innebär att tjejerna får utstå grövre övergrepp säger Jacob Flärdh, Generalsekreterare Child10.
Rapporten visar hur sexköpare skapar sin egen slutna världsbild och utövar “konsumentmakt” genom att recensera kvinnorna.

Marcus Noterius lär sig byta däck på bilen

Vi har redan haft första snöovädret och det är dags att vintersäkra bilen och byta däck. Vår reporter Marcus Noterius är på plats i en däckverkstad i Östersund och ska lära sig byta däck.

Komikern Josefin Sonck: ”Hon ska få honom i säng”

Komikern Josefin Sonck gör författardebut med boken ”Jag måste sluta tänka på Patrik Lundgren” och skriver om besatthet på gränsen till galenskap. Karaktären Klara drömmer om att chefen, en äldre medieman, ska "smeka hennes rumpa som ett marsvin och ge henne lite eftermiddagssmisk, bara så där".

GW: Fransmännen fick för mycket att göra

Leif GW Persson, kriminolog och författare, om hackad kriminell kommunikation – en guldgruva för polisen som tog stopp, beställningsmord, att besöksförbudet på anstalter hävs och diskoteksbranden i Göteborg.

Miniquiz: Är du spara eller slösa?

Arturo Arques, privatekonom, ska lära oss att prata pengar med barn. Han passar också på att testa Maria och Thomas om de är spara eller slösa. Vem är du?

Marcus: Kommer Trump chocka världen igen?

Mycket är sig likt som för fyra år sen i USA-valet. Gapet mellan kandidaterna krymper och Marcus Oscarsson frågar sig om Trump kan chocka världen igen.

Marcus: De här faktorerna talar för Trump-seger

Om en vecka vet vi vem som vinner valet i USA och gapet mellan kandidaterna krymper. Kommer Trump vända underläge till vinst igen? Marcus Oscarsson, politisk kommentator, minns USA-valet 2016 och sammanfattar läget inför veckans slutspurt.

Norges nya restriktioner: Ska ha ”sociala bubblor”

Spridningen av coronaviruset ökar runt om i Europa - så även i Norge - som från och med i dag tar krafttag och inför hårda restriktioner. Strategin är så kallade "sociala bubblor" där man högst får ha 5 gäster hemma. Frode Forland, smittskyddsdirektör, förklarar de nya restriktionerna.

Hemliga uppgifter om Sveriges riksdag och banker i stor dataläcka

Ett svensk säkerhetsbolag har drabbats av en stor dataläcka och hemliga uppgifter som handlar om skyddet av Sveriges riksdag, ritningar över bankvalv och uppgifter om larmsystem och känsliga anläggningar, laddats upp och lagts ut på nätet.
David Jacoby, IT- och säkerhetsexpert på Kaspersky: Intrånget i sig är ganska vanligt – men informationen är väldigt känslig.