Jacobsson förlängde medaljsviten

Jonas Jacobsson tar medalj när det är Paralympics. Så är det bara. Silvret i London innebar att Jacobsson har tagit medalj i nio raka spel.
- Nu har jag med mig någonting hem i alla fall, säger Jacobsson.

Silvret som 47-åringen sköt hem på Royal Artillery Baracks var den 29:e Paralympicsmedaljen, att lägga till de 16 guld, tre silver och nio brons som han har vunnit tidigare i karriären. Paralympicslegendaren från Östergötland har vunnit så många medaljer sedan debuten 1980 att det är svårt att hålla ordning på allihop.

- Jag trodde först att jag bara hade ett (silver), faktiskt. De andra två, det var ärgat så det såg ut som brons. Jag fick putsa upp dem för att se att det verkligen var silver, säger Jacobsson och skrattar.

Valören på medaljen som hängde kring halsen på honom på fredagen var det i alla fall ingen tvekan om. Och Jacobsson var nöjd med att ha nått prispallen på 10 meter luftgevär stående, efter alla bekymmer kring formen som har kantat vägen till London.

- I dag får jag vara nöjd. Nu är det nio spel i rad som jag har tagit medalj. Vad blir det, 32 år? Så det är kul naturligtvis, säger Jacobsson.

Se även:

Jacobsson: "Hoppas att gnistan kommer tillbaka"

Jonas Jacobsson om Bragdguldet

Se alla klipp från Paralympics 2012 här

54-åring från Sollentuna siktar på världsrekord

Han började cykla för 11 år sen. Nu tänker 54-årige Jonas Bohr från Sollentuna utanför Stockholm sätta nytt världsrekord på distansen 20 mil. En sträcka som motsvarar Stockholm - Gävle. Men för att lyckas med rekordet krävs att Jonas håller en snitt-hastighet på 43 kilometer i timmen.

Seger historisk - slog både svenskt och europeiskt rekord:


Caroline Seger är historisk.
Efter att ha startat Sveriges match mot Australien har hon nu gjort flest landskamper på damsidan i både Sverige och Europa - 215 landskamper.
- Jag bröt ihop totalt, berättar Seger för C More.

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.

Janne Anderssons VM-besked om Zlatan

Förbundskapten Janne Andersson, supermodellen Mini Andén och artisten Molly Sandén gästar Tilde med programledaren Tilde de Paula Eby. Och i slutet ger Janne Andersson svaret på frågan om Zlatan Ibrahimovic skulle vara aktuell för ett kommande VM.

Drömstarten: Sverige hemsöker USA

Hanna Marklund, expertkommentator TV4/C More, analyserar de svenska damernas drömstart i OS-fotbollen mot världsmästarna USA.

NHL-spelaren Mattias Ekholm om stödet till lagkamraten: ”Superhäftigt att han vågar”

Den kanadensiske NHL-sajnade spelaren Luke Prokop valde nämligen att på sina sociala medier komma ut som gay. Vilket gör honom till den första spelaren någonsin med ett NHL-kontrakt att öppet komma ut som gay. Här berättar lagkamraten Mattias Ekholm, hockeyspelare i Nashville Predators om hur de stöttat Prokop och menar att det känns det ju märkligt att detta ens blir en stor grej 2021.