TV4 och SVT är oense om vilket morgonprogram som är störst

Expressen skriver i dag att Go'morron Sverige efter 16 år nu är större än Nyhetsmorgon, men det håller inte TV4 med om.
- Vi är störst i den målgrupp som vi mäter, säger Marit Danielsson, ansvarig för Nyhetsmorgon och faktachef på TV4, till Expressen.

Enligt Expressen har SVT:s morgonprogram nu efter 16 år gått om Nyhetsmorgon i antal tittare.

- I mer än ett år har vi varit konstant större än dem varje dag i stort sett. Vi är mer nyhetsinriktade och det tror jag har gynnat oss, säger SVT:s programchef Jan Axelsson till Expressen.

Det håller TV4 inte med om.

- Vi är störst i den målgrupp som vi mäter, 12-59 år, och är jättenöjda med det, säger Marit Danielsson till Expressen.

Kampen på nyhetsfronten

Hon håller heller inte med om att SVT skulle vara starkare på nyhetsfronten:

- TV4 har en jättestark tradition av nyhetsbevakning och den balansen behåller vi. Jag skulle kunna tänka mig att det är TV4-andan som gör att vi känns piggare och modernare och mer i tiden.

Förändringar i Nyhetsmorgon

Den senaste tiden har Nyhetsmorgon dessutom genomfört en rad förändringar, de har fått en ny studio och de nya programledarna Peter Jihde, Carina Berg, Jessica Almenäs och Agneta Sjödin.

- Vi är försiktigt optimistiska att kunna vandra uppåt, säger Marit Danielsson till Expressen.

Sverige har slagit rekord i pantning

Förra året pantades 72 miljoner fler burkar och flaskor pantades jämfört med 2019, det är rekord för svenskarnas pantande. Och nu ska det bli ännu enklare att lägga burkarna på rätt plats. Katarina Lundell, marknads-och kommunikationschef på Pantamera, berättar hur.

En kille försökte utmana Tina Thörner: "Jag bara tar runt ballen och vrider om"

Tina Thörner har tillhört den absoluta världseliten inom motorsport. Genom åren har hon tävlat i hundratals internationella race, vunnit tre VM, och tio gånger har hon stått på startlinjen i världens tuffaste rally, Dakar. Det är inte för intet hon förtjänat titeln rallydrottning. Nu sammanfattar Tina sitt händelserika liv i självbiografin Livet i 180. Hör henne berätta om hur hon nådde världseliten i den mansdominerade sporten.

Prins Philip förd till sista vilan: "Fantastisk vacker begravning"

Under högtidliga former fördes igår prins Philip, hertig av Edinburgh, till sin sista vila, i St George's Chapel vid Windsor Castle. Det var den nionde april prins Philip avled, 99 år gammal. Hovexperten, Claes-Johan Larsson gästar oss och berättar bland annat om hur mycket prinsen betytt för kungafamiljen.

”Vad händer när man är så ledsen att man vill dö?” – skrev bok om skilsmässan

Författaren Martina Haag berättar om disciplinen och att hon låtsas att hon har en sträng chef, när det egentligen är hon själv som bestämmer. ”Allt grundar sig i stenhårt arbete” säger hon själv. Hon pratar även om boken om skilsmässan som fått folk att komma fram till henne på stan och till sist samarbetet med William Spetz och kommande filmen.

Våriga smaker av rabarber och ramslök

Tove Nilsson gör en grön pasta med ramslök och spenat. Även en ravioli med parmesan, burrata och cannellinibönor. Hon avslutar med en ljuvlig mandelkaka med rabarber.