Körslaget - med Lottodragningen

Så fungerar Körslaget

Körslaget är en musiktävling mellan körer. Varje kör har en ledare och vecka slås en kör ut tills en vinnare korats.

Under veckan övar och finslipar körerna sina nummer och på lördagen kliver de in i studion och rockar loss på scenen, framför en livepublik och tv-tittare. Deras öde ligger i tittarnas händer.

Genom en telefonomröstning avgörs vilka körer som fortfarande har chans på segern och vilken som måste lämna tävlingen. För de kvarvarande körerna höjs ribban ännu ett snäpp inför nästa program med fler, längre och mer krävande musikframträdanden.

I finalen möts sedan de två bästa körerna, men endast en av dem lämnar scenen med äran och segern i behåll. Och de 500 000 kronor, som kören får skänka till valfri välgörenhetsorganisation i hemstaden.

Körslaget gör sin sjätte säsong i TV4 och programmet är en tittarsuccé där förra säsongen snittade på 985 000 tittare varje vecka.

Förra året vann Andreas Johnson med kören från Järvsö.

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.