Körslaget - med Lottodragningen

Martin Rolinski: "Angered identifierar mig"

Martin Rolinski är för de flesta mest känd som sångare i gruppen BWO. I Körslaget tävlar han med sin kör från Angered.

Martin Rolinski föddes 1982 och växte upp i Hammarkullen i Angered. Musikkarriären började när Martin slog vad med några av sina kompisar om att gå på audition för dokusåpan Popstars. I tävlingen blev Martin Rolinski precis utslagen innan finalen. 

Började jobba med Alexander Bard

Efter Popstars så började Martin att jobba med Anders Hansson som kände Alexander Bard. Alexander Bard bildade sedan gruppen BWO där Martin blev sångare.

Tävlade i Melodifestivalen

2005 släppte BWO sitt första album i Sverige och fick stora framgångar med låtar som Sunshine in the Rain. BWO var också med och tävlade i Melodifestivalen flera gånger.

2009 gjorde gruppen ett uppehåll när alla medlemmarna ville göra nya saker. Martin Rolinski började då att satsa på en solokarriär.

Här berättar Martin mer om att tävla i Körslaget med sin kör från Angered.

- Angered identifierar mig, säger Martin Rolinski när han pratade med Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist i Nyhetsmorgon i somras.

Här är medlemmarna i Team Rolinski >>>

Här kan du bekanta dig med körledarna i Körslaget 2012.

Bengt "Bengan" Janson

Gladys del Pilar

Putte Nelson

Lili & Susie

Anders Bagge

Louise Hoffsten

Martin Rolinski

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.