Körslaget - med Lottodragningen

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.

Putte Nelsson är född 1971 och heter egentligen Per Fredrick Dawit Nelsson. Han föddes i Addis Abeba i Etiopien och växte sedan upp i Umeå och Vetlanda.

I mitten av 90-talet blev han fast medlem i musikkollektivet Blacknuss och sedan 1996 har han frilansat som pianist och keyboardist.

Putte Nelsson har arbetat med flera svenska artister som Carola och Eric Gadd. Han har också spelat med flera utländska artister som Ricky Martin och Mary J Blige.

2006-2010 var Putte en av pianisterna i den folkkära SVT produktionen Så ska det låta.

Sedan 2006 driver Putte Nelsson en kör som heter Sjung Nu där alla är välkomna att sjunga.

Här lagar Putte Nelsson mat i Klockan åtta hos stjärnorna. En av rätterna, Biff Rydberg, finns här.

Här är medlemmarna i Team Putte >>>

Bengt "Bengan" Janson

Gladys del Pilar

Putte Nelsson

Lili & Susie

Anders Bagge

Louise Hoffsten

Martin Rolinski

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.