Robinson

Taktik, pakter och rävspel: Vem klarar sig längst ute i ödemarken? En grupp äventyrslystna svenskar ska försöka hålla sams i Norrlands skärgård samtidigt som de en efter en tvingas lämna tävlingen varje vecka.

Taktik, pakter och rävspel: Vem klarar sig längst ute i ödemarken? En grupp äventyrslystna svenskar ska försöka hålla sams i Norrlands skärgård samtidigt som de en efter en tvingas lämna tävlingen varje vecka.

Leif Svensson om att bli diskvalificerad ur Robinson

"En otrolig frustration", säger Leif Svensson om att ha blivit diskvalificerad ur Robinson - revanschen på grund av brott mot säkerhetsreglerna. TV4.se ringde upp Leif för en kommentar.

Robinson – revanschen fick ett lika oväntat som plötsligt slut för publikfavoriten Leif Svensson. I inledningen av tionde avsnittet kunde vi se hur Paolo Roberto tog honom ur tävlingen efter att Leif upprepade gånger brutit mot säkerhetsreglerna kring inspelningen.

- Det var mycket känslor, säger Leif till tv4.se.

- Det finns det en otrolig frustration i tävlings-Leif över att försvinna nu. Jag kan känna att oj vad nära jag är, fem dagar ifrån att vara slutsegrare och det är ändå det vi kämpar om.

Förståelse för beslutet

När det gäller själva sakfrågan har Leif ändå en viss förståelse för produktionens beslut:

- Jag tog min flotte, jag var ute och fiskade, jag gick iväg på natten, jag har provat frukter enligt överlevnadshandboken, men produktionen har en viss ram. Det är en begränsad yta och man får inte gå hursomhelst. Det är ett naturreservat, man får inte hugga ner träd, den filippinska regeringen har sagt att vi inte får döda inhemska djur. För mig blir det väldigt overkligt att det inte är större frihet till att göra min Robinson, men nånstans får jag acceptera det.

Synd om lagkamraterna

Däremot tycker Leif synd om sina gamla lagkamrater från Guntao, Anna Lundh och Mia Laaksonen, som nu hamnar i ett ännu svårare läge gentemot pakttrion Robban Andersson, Mirre Hammarling och Susanne Rittedal Söderblom.

- Straffa för all del mig för vad jag har gjort, men det är ju fler som blir straffade. Nu är de två mot fyra. Det känns hemskt att lämna dem.

När han själv nu är ute ur spelet ser Leif Svensson två andra som de främsta segerkandidaterna:

Anna och Robban värdiga vinnare

- Anna är den mest kompletta. Hon är fruktansvärt duktig att tävla och sen är hon otroligt socialt kompetent, så hon är helt klart nummer ett.

- Och säga vad man vill om blåsmurfen, Robban, men hans slit och hans hjärta...han är en Robinson på sätt och vis. Jag kan spegla mig i Robban i mycket, han är en enkel människa och han är genomärlig. Han försöker inte mörka att han vill ha ut mig. På något konstigt vis unnar jag Robban att vinna. Han får ta mycket skit men jag önskar att alla fick se vilken personlighet och vilken fantastisk fighter han är.

Fantastisk upplevelse

I slutänden är Leif stolt över sin insats, både som överlevare och i tävlingarna, och glad över chansen att ha fått delta en tredje gång i Robinson:

- Det är en fantastisk upplevelse. Det finns ingen resa som jag kan köpa som har allt det här, där man kastas mellan hopp och förtvivlan. Jag ser en tjusning i att utsätta mig för olika situationer - men under ordnade former.

Skulle du ställa upp igen om chansen infann sig?

- Absolut!

Vem kan bäst gissa vad de väger?

Deltagarna hittar en spegel och en våg inne i skogen. Nu gäller det för dem att, efter att de sett sig själva i spegeln, gissa vad de nu väger. Den som gissar mest rätt vinner åtråvärda mynt.

Rickard Länta: "En 52-årig man grinar ju f*n inte"

Ludvig Andersson och Rickard Länta vann veckans pristävling och vinsten är brev hemifrån. Det blir oerhört känsloladdat för dem att läsa hälsningarna från nära och kära där hemma. Mer känslosamt än de kanske hade anat att det skulle bli.

Total och fullständig lycka i Robinson

Joanna Swica, William Seth Wensel och Dennis Johansson blir så lyckliga att de nästan gråter när de kommer fram till en bastu, öl, chips och annat gott. Vilken fantastisk vinst!

Joanna Swica: "Jag fick så j*la mycket dödsångest efter min cykelolycka"

Joanna Swica berättar om sin traumatiska cykelolycka och hur hon fick jättemycket dödsångest efter den. Hon berättar att hon nu går till psykolog för att bearbeta den och för att hon vill förstå varför hon känner att hon måste ge sig in i så tuffa fysiska utmaningar som hon gör.

Vem tar hem en extraröst i örådet?

Fyra deltagare, Annki Nilsson, Dennis Johansson, Joanna Swica och Ludvig Andersson, får tävla mot varandra. Vinnaren får en extraröst i örådet. För de andra deltagarna gäller det att gissa vem av de fyra som vinner. Den som gissar på rätt person vinner också den en extraröst. Mycket står på spel.

Helt nya lagkonstallationer i Robinson

William Seth Wenzel och Rickard Länta får välja helt nya lag i Robinson. Vad kommer nu hända med alla pakter och planer som deltagarna haft?

Välkommen till Gränslandet

Deltagarna tror att de hamnat i himlen när de anländer till Gränslandet. Det finns ett hus med fyra väggar och massor av mat. Missa inte första avsnittet av Gränslandet på måndag 19 april på TV4 Play!

Sök till Robinson 2022

Törstar du efter ditt livs äventyr? De utvalda deltagarna ska överleva på en öde plats och tävla mot varandra under 6 veckors tid, tills det bara är en vinnare kvar. Deltagarna måste älska att pressa sig själva och samtidigt vara kalla nog att hålla kolla på det sociala spelet. Sök på medverka.tv4.se.

Försvunnen renkalven dök plötsligt upp i Robinson

Renkalven Emma försvann under sommaren 2019. Hon kom aldrig tillbaka när de andra renarna hämtades in på hösten och ägaren Sandra Karlsson trodde att hon var död, berättar hon för Tilde de Paula och Axel Pileby i Efter Fem.

Lovisa Almén faller ihop och börjar krampa

Oron blir stor i lag Nord när Lovisa Almén plötsligt faller ihop, blir okontaktbar och börjar krampa. Läkarna kallas till platsen och tar med sig Lovisa till sjukhus.

Tova-Sophia Aronsson: "När jag var 14 började jag en utredning om könskorrigering"

Tova-Sophia Aronsson berättar att hon som 14-åring började en utredning för könskorrigering. När hon var 18 år genomgick hon en operation och blev helt kvinna fysiskt. Hon säger att hon inte bestämt sig för om hon kommer berätta det här för någon på ön: "Jag känner mig väldigt bekväm med vem jag är och jag känner inte att min bakgrund är relevant.

Här är deltagarna i Robinson 2021

PROGRAMINFORMATION
För första gången någonsin utspelar sig TV-klassikern Robinson i Sveriges. Nu kan vi äntligen presentera de tolv modiga deltagarna som har antagit den här extrema utmaningen.

Robinson | Trailer | Säsongsstart på TV4 21 mars

Den 21 mars är det säsongsstart för säsong 9 av Robinson på TV4. Kokosnötterna, palmerna och värmen har bytts ut mot kottar, granar och skärgårdsbris. Deltagarna och tittarna får denna säsong upptäcka delar av landet som få upplevt tidigare. Det blir ett unikt och spännande Robinson 2021 i Norrbottens vackra men utmanande skärgård.

De gamla deltagarna ställer finalsterna mot väggen

Några av de deltagare som åkt ut får komma tillbaka under det sista örådet och fråga ut finalisterna. Det blir en del kniviga frågor som tvingar finalisterna att rannsaka sig själva en hel del.